Sprogimas

Popiežius paminėjo „Stebuklo prie Vyslos“ šimtąsias metines

Trečiadienį po bendrosios audiencijos katechezės popiežius Pranciškus paminėjo Lenkijoje šiomis dienomis minimas „Stebuklo prie Vyslos“ šimtąsias metines – 1920 m. lenkų laimėtą mūšį, kuriuo buvo sustabdyta bolševikų invazija.

„Rugpjūčio 15-ąją sukanka šimtas metų nuo istorinės lenkų kariuomenės pergalės, vadinamos „Stebuklu prie Vyslos“, kuris, pasak jūsų protėvių, įvyko Marijos užtarimo dėka“, – sakė popiežius, sveikindamas tikinčiuosius Lenkijoje. „Šiandien Dievo Motina tepadeda žmonijai nugalėti koronavirusą.“

Lenkų pajėgos, nors būdamos silpnesnės ir nepakankamai aprūpintos, gero vadovavimo ir operatyviai gaunamos informacijos apie priešo judėjimą dėka, 1920 m. vasarą nugalėjo prie Varšuvos priartėjusią Raudonąją armiją. Buvo sustabdyta komunistų ekspansija į Europą. Varšuvos mūšio dėka galėjo išsaugoti nepriklausomybę Lenkija ir iš Rusijos išsivadavusios Baltijos valstybės, dviem dešimtmečiams buvo atidėtas komunistų įsigalėjimas visoje rytinėje Europos dalyje.

Šimtosios Varšuvos mūšio metinės labai iškilmingai minimos Lenkijoje. Lenkijos vyskupai aukos Mišias mūšio metu žuvusių karių kapinėse, už žuvusiuosius ir už laisvę bus meldžiamasi taip pat Čenstakavos Marijos šventovėje. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode