RETRO

Popiežiaus kelionės Baltijos šalyse metinės

Lygiai prieš du metus, 2018 rugsėjo 22 dieną, prasidėjo popiežiaus Pranciškaus kelionė Baltijos šalyse, kuri truko iki rugsėjo 25 dienos.

Rugsėjo 22 dieną popiežius atvyko į Vilniaus oro uostą, apsilankė prezidentūroje, susitiko su valdžios, pilietinės visuomenės ir diplomatinio korpuso nariais, aplankė Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčią ir Gailestingumo šventovę, Katedros aikštėje sveikino jaunimą, apsilankė arkikatedroje.

„Per visą savo istoriją Lietuva“, – kalboje Simono Daukanto aikštėje pažymėjo popiežius, – „sugebėjo priglausti, suburti ir priimti įvairiausių tautybių ir religijų žmones. Šiose žemėse visi rasdavo sau namus: lietuviai, totoriai, lenkai, rusai, baltarusiai, ukrainiečiai, armėnai ir vokiečiai, katalikai, stačiatikiai, protestantai, sentikiai, musulmonai ir žydai – visi taikiai gyveno drauge, kol įsigalėjo totalitarinės ideologijos, kurios, sėdamos smurtą ir nepasitikėjimą, pakirto gebėjimą priimti kitą ir nesureikšminti skirtumų. Semdamiesi stiprybės iš praeities, iš naujo atrandate tas šaknis ir atgaivinate tai, kuo esate išskirtiniai ir saviti, tai, kas Jūsų valstybei padėjo augti ir nepalūžti: toleranciją, svetingumą, pagarbą ir solidarumą“.

„Kai mes užsidarome savyje iš baimės, kai statome sienas ir užtvaras, galiausiai užkertame kelią Jėzaus Gerajai Naujienai, lydinčiai kitų istoriją ir gyvenimą. Praeityje statėme per daug sienų, bet šiandien jaučiame poreikį pažvelgti vienam į kitą ir pripažinti vienas kitą broliais, kad eitume kartu su džiaugsmu ir taika, atrasdami ir patirdami brolystės vertę“, – pridūrė Šventasis Tėvas Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje. (popieziausvizitas.lt, RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode