Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius ragina remti vietinius verslus ir amatus

Pirmadienį popiežius Pranciškus priėmė Italijos valstybinio investicijų banko vadovus. Šis bankas, įkurtas Italijos susivienijimo judėjimo pradžioje, šiemet mini savo veiklos 170 metų sukaktį.

Sveikindamas savo svečius, popiežius sakė, kad bankas, kuriam jie vadovauja, per savo ilgą istoriją daug nuveikė visuomenės labui, atsiliepdamas į vis naujus kintančio valstybės gyvenimo atnešamus poreikius. Didžiausias dabartinio meto iššūkis, be jokios abejonės, yra pandemijos sukelta krizė. Matome nuosmukį kai kuriose gamybos srityse, kurias reikia atnaujinti, o kai ką ir radikaliai pertvarkyti. Matome pokyčius prekybos srityje, grėsmę mažiems rinkos žaidėjams ir pavojų, kad didelė dalis prekybos šakų bus sukoncentruota didelių tinklų savininkų rankose. Tai kenkia vietinių teritorijų savitumui, vietiniams verslams ir amatams, taip būdingiems Italijos ir kitų Europos šalių regionų tikrovei.

Verslo valdymas visada reikalauja visų šio proceso dalyvių sąžiningumo. Reikia sugebėti skirti gėrį nuo blogio ir atsispirti korupcijai. Visoje ekonominėje  veikloje būtinas sąžiningumas  ir skaidrumas. Reikia drąsiai rinktis tokius sprendimus, kurie tikrai tarnauja žmogaus asmens ir visuomenės gerovei, sakė Pranciškus. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode