RETRO

Indija: krikščionys protestuoja prieš privalomas induistines maldas mokyklose

Jungtinis krikščionių forumas, organizacija, kovojanti už žmogaus ir pilietines teises, kreipėsi į vyriausybę, kad panaikintų direktyvą garbinti induistų deivę.

Vakarų Indijos mokyklose mokiniai turės minėti „Vasant Panchami“ induistinę šventę, kuri žymi pasirengimą pavasario pradžiai, pagerbdami deivę Saraswati. Išplatinti nurodymai mokykloms sukėlė nepasitenkinimą tarp mokinių ir mokytojų, kurie nėra induistai.

Jungtinis krikščionių forumas, organizacija, kovojanti už žmogaus ir pilietines teises, kreipėsi į vyriausybę, kad ši panaikintų direktyvą garbinti induistų deivę. Nacionalinis forumo koordinatorius A. Michael pažymėjo, kad krikščionys kenčia dėl tokios direktyvos, kuri nurodo, jog visos mokyklos – tiek valstybinės, tiek privačios, tarp jų ir krikščioniškos – turi parengti šventinę programą, o vėliau pateikti ataskaitą kartu su šventę įamžinusiomis nuotraukomis. Į programą turi būtį įtrauktos induistinės maldos ir ritualai. 

Krikščionių bendruomenė įvardija šią direktyvą kaip būdą apriboti krikščionių tikėjimo išpažinimą, pažeidžiantį religinę laisvę, kurią užtikrina Indijos konstitucija. Krikščionys ragina Švietimo departamentą nedelsiant atšaukti šią direktyvą. Prieš dvejus metus ta pati administracija bandė uždrausti švęsti Didįjį penktadienį, tačiau krikščionys kreipėsi į valstijos aukščiausiąjį teismą, kuris nutarimą atšaukė.

Indijos krikščionys primena apie jų svarbų indėlį kovojant už Indijos laisvę bei kuriant valstybę – jie prisidėjo prie ginkluotųjų pajėgų formavimo, geležinkelių tiesimo, taip pat kuriant švietimo, sveikatos apsaugos sistemas. (DŽ / Fides)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode