Sprogimas

Jūrininkų ligoninėje - Popiežiaus atstovo vizitas

Sekmadienį Klaipėdos jūrininkų ligoninėje lankėsi ypatingai aukšto rango katalikų Bažnyčios pareigūnas, Popiežiaus atstovas Lietuvoje ir Baltijos šalyse JE Arkivyskupas Pedro Lopez Quintana. Tokio aukšto rango Bažnyčios pareigūnas su oficialiu vizitu uostamiestyje lankėsi pirmąsyk.

Apaštališkasis nuncijus šeštadienį kartu su vienuoliais meldėsi Kretingoje, o sekmadienį apsilankė Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje bei Jūrininkų ligoninėje, kurioje susitiko su jos vadovu dr. Jonu Sąlyga, pasimeldė ligoninės koplytėlėje, aplankė sunkiai sergančius ligonius, vėliau susitiko ir su miestelėnais.

P. L. Quintana susirinkusiesiems, kurių prigūžėjo pilnutėlė salė, kalbėjo, jog būtent ligos padeda pajusti žmogiškąjį trapumą, o taip pat Dievo stiprybę ir jo veikimą. „Šiais metais Bažnyčia švenčia Gailestingumo metus ir todėl esame kviečiami suprasti, kad Dievas yra gailestingas, o tokie taip pat turime būti ir mes, krikščionys. Vienas iš gailestingumo darbų tai – ligonių lankymas“, - kalbėjo Popiežiaus atstovas. Vėliau jis susirinkusiuosius pašventino.

Kaip sakė ligoninės kapelionas kunigas dr. Saulius Stumbra, tai – ir pastoracinis, ganytojinis, ir diplomatinis svečio vizitas.

Anot J. Sąlygos, šis įvykis yra labai reikšmingas Jūrininkų ligoninei. Paklaustas, kodėl apaštališkasis nuncijus nusprendė apsilankyti būtent šioje gydymo įstaigoje, jis atsakė, kad priežastys gali būti kelios. Esą prieš 22 metus, įsteigus ligoninę, čia taip pat pradėjo veikti koplytėlė. Pašnekovas dėstė, jog įstaiga taip pat glaudžiai bendradarbiauja su Telšių vyskupija.

„Žinia, mes esame ir viena iš pirmųjų ligoninių, turinčių savo kapelioną. Koplytėlėje kiekvieną savaitę jis laiko mišias, o kasmet aukojamos mišios už ligoninės darbuotojus. Taigi pagrindinis dalykas turbūt tas, jog mes tiek ligoniams, tiek personalui teikiame pagalbą ne tik kūno negalias gydant, bet ir dvasines“, - tikino J. Sąlyga.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode