Sprogimas

Vilniaus arkivyskupija viešas pamaldas stabdo iki Velykų antrosios dienos

Vilniaus arkivyskupija Mišias su žmonėmis nuo ketvirtadienio laikinai stabdo iki Velykų antrosios dienos, Vilniaus regione tokių priemonių imasi ir Lietuvos stačiatikių arkivyskupija.

Kaip trečiadienį skelbiama Vilniaus arkivyskupijos pranešime, pamaldos su tikinčiaisiais pristabdomos šių savivaldybių bažnyčiose ir koplyčiose: Vilniaus miesto ir rajono, Švenčionių rajono ir Visagino savivaldybėse.

Taip pat Mišios su tikinčiaisiais laikinai nevyks Vilniaus arkivyskupijai priklausančiose Širvintų rajone esančiose Alionių bažnyčioje bei Bartkuškio ir Šiaulių koplyčiose.

„Ir man skaudu, kad didelė dalis mūsų vyskupijos tikinčiųjų vėl šv. Velykas turės švęsti ne su tikinčiųjų bendruomene. Kviečiu vis tiek neapleisti Mišių – junkimės į bendrą maldą  stebėdami transliacijas internetu, per televiziją ar klausydami radijo“, – pranešime cituojamas Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Kaip vėliau BNS sakė Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos kancleris Vitalijus Mockus, pamaldos cerkvėse taip pat stabdomos Vilniaus miesto ir rajono, Švenčionių rajono bei Visagino savivaldybėse.

„Kol nenusileis žemiau 500 (naujų atvejų per 14 dienų – BNS), pamaldos bus be tikinčiųjų. (...) Dienos metu bus atidarytos bažnyčios individualiai maldai, o į šiaip į pamaldas neleisim“, – sakė kunigas.

Dėl koronaviruso pandemijos pamaldos su tikinčiaisiais bažnyčiose sustabdytos pernai gruodžio 16-ąją, tačiau nuo vasario vidurio daugumoje savivaldybių jas imta atnaujinti.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode