Sprogimas

Kristaus Kryžiaus kelias vaikų žvilgsniu

Didžiojo penktadienio Kryžiaus kelio stotys Romoje ir šiemet neįvyks prie Koliziejaus. Metinis renginys, kurio metu apmąstomas Kristaus Kryžiaus kelias nuo Jėzaus nuteisimo iki mirties, jau antrą kartą dėl pandemijos suvaržymų perkeliamas į Vatikaną. Popiežius vadovaus apmąstymams Šv. Petro aikštėje, dalyvausiančių asmenų skaičius bus ribotas.

Kryžiaus kelio apmąstymai Didįjį penktadienį, balandžio 2 dieną, prasidės 21 val. Romos laiku (22 val. Lietuvos laiku). Juos, kaip ir kitas popiežiaus vadovausimas Didžiosios savaites apeigas, apie kurių eigą pranešė Vatikano spaudos salė, visam pasauliui transliuos Vatican Media platforma.

Popiežiaus pageidavimu 2021 metų Kryžiaus kelio stočių apmąstymų tekstus parengė vaikai, priklausantys skautų grupei iš Umbrijos regiono ir vienai Romos vyskupijos parapijai, o vaikai iš dviejų Romos nepilnamečių ugdymo centrų iliustravo keturiolikos stočių tekstus.

Didįjį penktadienį, dar prieš Kryžiaus kelio apmąstymus, 18 val. Romos laiku, Vatikano bazilikoje prasidės Kristaus kančios pamaldos, kurioms vadovaus popiežius Pranciškus. Jų metu homiliją paprastai sako ne popiežius, o popiežiaus namų pamokslininkas. Šias pareigas jau daugiau kaip keturis dešimtmečius eina kapucinų vienuolis, kardinolas Raniero Cantalamessa. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode