Sprogimas

Europos vyskupų kreipimasis dėl padėties Ukrainoje

padetiesEuropos vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) vadovybė šiuo dramatišku įtampos momentu Europos žemyno vyskupų vardu reiškia savo artumą Bažnyčioms Ukrainoje ir visiems jos žmonėms, sakoma sausio 21 d. paskelbtame tarybos pirmininko arkivyskupo Gintaro Grušo pareiškime.

„Šią baimės ir netikrumo dėl šalies ateities valandą mes apkabiname savo tikėjimo brolius ir seseris bei visus Ukrainos žmones“, – rašo arkivyskupas G. Grušas, primindamas popiežiaus Pranciškaus ne kartą išreikštą tėvišką artumą Ukrainai, raginimus pasaulio galingiesiems spręsti krizę rimtu dialogu, o ne ginklais. Primenami ir popiežiaus žodžiai, neseniai pasakyti per susitikimą su Vatikane akredituotais diplomatais, kad „abipusis pasitikėjimas ir pasirengimas ramiai diskutuoti turėtų įkvėpti visas suinteresuotas šalis, kad Ukrainoje būtų rasti priimtini ir ilgalaikiai sprendimai“.

„Mes, kaip Europos žemyno ganytojai, taip pat kreipiamės į tautų vadovus, kad jie nepamirštų tragiškų praėjusio šimtmečio pasaulinių karų ir kad būtų ginama tarptautinė teisė, taip pat kiekvienos šalies nepriklausomybė ir teritorinis suverenumas. Kartu su Šventuoju Tėvu raginame vyriausybes rasti ilgalaikius sprendimus Ukrainoje, grindžiamus dialogu ir derybomis, nesiimant ginklų.“

„Šiuo itin kritiniu metu prašome krikščionių melsti taikos dovanos Ukrainoje, kad atsakingi asmenys užsikrėstų taika ir ją spinduliuotų, o krizė būtų įveikta tik dialogu“, – rašo Europos vyskupų konferencijų tarybos primininkas arkivyskupas Gintaras Grušas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode