Parama dėkojame




Sprogimas

Mirė Pietų Sudane sunkiai sužeista misionierė

 Misionierė s. Veronika Račkova, sužeista per ginkluotus veiksmus pirmadienį Pietų Sudane, mirė penktadienį Kenijos sostinės Nairobio ligoninėje. Apie Šventosios Dvasios tarnaičių kongregacijos vienuolės, Pietų Sudano Šv. Bakitos sveikatos centro vadovės mirtį pranešė Pietų Sudano vyskupas, Yei vyskupijos ganytojas Erkolano Lodu Tombe. Vyskupas kvietė Kristaus Karaliaus katedroje susirinkusius tikinčiuosius priimti slovakų kilmės misionierės mirtį su tikėjimu ir viltimi. Pasak ganytojo, vienuolė pasakė žinanti, kad mirs nuo žaizdų.

 

 

S. Veronika Račkova buvo sužeista pirmadienio naktį Yei mieste patruliavusių SPLA armijos karių. Pasak Yei vyskupijos generalinio sekretoriaus kun. Sebit, patruliavę kariai kelis kartus šaudė į vienuolės vairuojamą greitosios pagalbos automobilį. Vienuolė buvo grįžtanti iš ligoninės, į kurią palydėjo sunkiai gimdančią moterį, slaugomą jos vadovaujamame šv. Bakitos centre.

Šventosios Dvasios tarnaičių vienuolijos regioninė vyresnioji s. Maria Jerly pasakė, kad žinia apie sesers Veronikos mirtį giliai sukrėtė Afrikos tikinčiųjų ir misionierių bendruomenes. Tačiau pasak jos, Pietų Sudane tarnaujančias vienuolės neketina trauktis po „nelaimingo incidento“.

Apie vienuolės žūtį pranešė Pietų Sudano ir Nubos kalnų katalikų radijo internetinis tinklas, žinia pasidalijo komboniečiai ir kitos misijų kongregacijos savo internetinės svetainėse, Airių Misionierių Sąjungos atstovė pareiškė, kad vienuolės sužeidimas staigiai gražino iš misijų teorizavimo į misijų tikrovę.

Sukrečiantis įvykis priminė misionierių tarnystės pavojus, rizikuojant gyvybę ir sveikatą iš meilės Jėzui ir jo tautai, parašė žinioje Airių Misionierių Sąjungos atstovė, kviesdama toliau melstis už visus misionierius.

58 metų amžiaus Šventosios Dvasios tarnaičių kongregacijos vienuolė Veronika Račkova, tarnavo Pietų Sudane šešerius metus. Anksčiau tarnavo Ganos misijose. Velionė bus laidojama gegužės 26 dieną. (Vatikano radijas).

                           S. Veronika Račkova, Šventosios Dvasios tarnaičių kongregacijos vienuolė - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode