Sprogimas

Kard. Parolin apie padėtį Turkijoje: Esame labai susirūpinę

 

Turkijoje trims mėnesiams įvesta nepaprastoji padėtis. Laikinai sustabdomas ir Europos žmogaus teisių konvencijos galiojimas. Perversmo dalyvių ar įtariamųjų, taip pat opozicijos veikėjų ir žurnalistų areštai, kalbos apie galimą mirties bausmės sugrąžinimą, kelia vis rimtesnį susirūpinimą ir pačioje Turkijoje, ir kitose šalyse.

Žmogaus teisės, pilietinės teisės turi būti visko pagrindas, - komentuodamas padėtį Turkijoje sakė Popiežiaus Valstybės sekretorius kard. Pietro Parolin. Dėl to įvykiai Turkijoje kelia labai rimtą susirūpinimą. Mes visada sakome, kad žmogaus asmuo turi būti dėmesio centre. Jei žmogaus asmuo nebus gerbiamas ir jo teisės nebus garantuotos, nesugebėsime sustabdyti augančios neapykantos, smurto ir susipriešinimo.

Vis didėja įtampa visame pasaulyje, - kalbėjo kardinolas, - o įtampa niekada nesukuria tinkamo pagrindo problemų sprendimui. Ji tik didina susirūpinimą. Tad tikimės, kad nugalės išmintis ir kad žmonės ieškos ir sugebės surasti deramus sprendimus. (Vatikano radijas)

Nuotraukoje: Kard. Pietro Parolin - EPA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode