Sprogimas

Popiežius Pranciškus meldėsi prie šv. Jono Pauliaus II kapo

Popiežius Pranciškus trečiadienio priešpietį, trumpai  prieš kelionę į Lenkiją, užėjo į Šv. Petro baziliką ir pasimeldė prie šv. Jono Pauliaus II kapo. Po maldos Šventasis Tėvas susitiko su grupe sergančių vaikų, kurie su savo artimaisiais šiomis dienomis dalyvauja maldos akcijoje dvasinėje vienybėje su PJD dalyviais Krokuvoje.

Vaikų maldą prie šv. Jono Pauliaus II kapo surengė labdaros asociacija Italijoje Peter Pan onlus, globojanti vėžiu sergančius vaikus ir paauglius, jų artimuosius, iš viso pasaulio atvystančius gydytis į Romos pediatrinę ligoninę „Bambin Gesù“.

Vaikų ir jų artimųjų maldai, Mišių aukai ir Rožinio apmąstymui kasdien nuo liepos 27 iki 31 vadovauja lenkas kunigas Jarekas Cieleckis. Prieš pirmąsias Mišias trečiadienio rytą prie šv. Jono Pauliaus II kapo kunigas uždegė dvi simbolines žvakes. Vieną žvakę, su Gailestingojo Jėzaus atvaizdu, kunigas pašventino lankydamasis Vilniuje, Dievo Gailestingumo šventovėje, antrąją žvakę su šv. Jono Pauliaus II atvaizdu jis pašventino Vadovicų, šv. Jono Pauliaus II gimtinės, bažnyčioje, sakoma asociacijos komunikate.

Asociacija išreiškė viltį, jog vėžiu sergančių vaikų malda, popiežiaus Pranciškaus asmenyje suvienyta su PJD Krokuvoje dalyvių malda, išmels vaikų sveikatą, užtariant šv. Jonui Pauliui II. Mišiose prie šv. Jono Pauliaus II kapo meldžiamasi už visame pasaulyje sergančius vaikus ir jų šeimas. (Vatikano radijas)

Nuotraukoje: Popiežius Pranciškus meldžiasi prie šv. Jono Pauliaus II kapo - ANSA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode