Sprogimas

„Aš atėjau įžiebti žemėje ugnies ir taip norėčiau, kad ji jau liepsnotų!“ ( Lk 12, 49)

Eilinių metų dvidešimtojo sekmadienio Evangelijoje Jėzus kalba apie žmogų, kuris turi būti ne tik dvasiškai gyvas, bet ir degti, spinduliuoti bei skleisti dvasinę šilumą aplinkiniam pasauliui. Kiekvienas krikščionis turi būti lyg ošiantis ąžuolas-galiūnas: telkti ir skleisti Jėzaus mokymą, kurio kertinė dalis yra kiekvieno iš mūsų prisiimtas Krikšto sakramentas. Šio sekmadienio Evangelija kviečia kiekvieną iš mūsų suvokti ir pajausti savyje pranašą, nešantį per pasaulį Jėzaus tikėjimo, vilties ir meilės ugnį.

Arthur Jones, JAV laikraščių apžvalgininkas, kartą viešai pasidalijo savo jaunystės išgyvenimais. Jam tuo metu, kaip ir daugeliui jaunų amerikiečių, teko atlikti karo tarnybą. Jis pateko į kareivines, kur vienu metu nakties poilsiui ilsėdavosi apie 30 kareivių. Prieš pirmą nakties poilsį jis turėjo padaryti „žiaurų“ apsisprendimą. Prieš tai jis kiekvieną vakarą prieš nakties poilsį parklupdavo vakaro maldai. Ar jis turėtų tai tęsti ir daryti toliau tokio būrio jam nepažįstamų jaunų žmonių akivaizdoje? Trumpai pasijautęs nepatogiai jis pats sau pasakė: „Kodėl aš turėčiau tapti kitu žmogumi vien dėl to, kad mane kažkas stebi? Nejaugi aš pradėsiu savo gyvenimą toli nuo savo gimtų namų leisdamas kitiems nuspręsti, ką turėčiau daryti ir ko ne?“ Ir jis nusprendė vakaro maldai atsiklaupti. Užbaigęs savo maldą jis pajuto visų šalia esančių likimo brolių veriančius žvilgsnius. Netrukus jis suprato, kad savo kareivinių kampelyje jis yra tik vienas katalikas, tačiau, jo paties nuostabai, po trumpų vakaro maldų kareivinėse kildavo ilgi pokalbiai apie tikėjimą, Dievo ir žmogaus santykį. Paskutinę karo tarnybos dieną kažkas iš kareivių priėjęs pasakė: „Tu esi nuostabiausias krikščionis, kurį kada nors esu sutikęs savo gyvenime.“ O jis atsakė: „Ačiū tau už gerus žodžius, bet aš esu galbūt labiau viešas krikščionis, kurį tu sutikai, nei kad pats nuostabiausias ar geriausias.“

Artėja ruduo. Daug mūsų jaunimo išvyks gyventi į universitetų ir kolegijų bendrabučius. Kai kurie taps šauktiniais Lietuvos kariuomenėje. Kaip manote, ar jie išlaikys šį savo krikščioniško gyvenimo egzaminą?

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode