Sprogimas

Atidengta Benedikto XVI statula Bavarijos Altöttingo šventovėje

 

Popiežiaus namų prefektas inauguravo popiežiaus emerito Benedikto XVI statulą Altöttingo Marijos šventovėje pietų Vokietijoje. Šventovėje kaip tik prieš dešimt metų lankėsi ir jos koplyčioje Mišias aukojo popiežius Benediktas XVI. Popiežiaus Benedikto apsilankymas Bavarijos šventovėje įvyko per jo antrąją kelionę į Vokietiją 2006 metų rugsėjo 9-14 dienomis.

Popiežiaus emerito statula iškelta ant Altöttingo Marijos šventovės vyrų kongregacijos namų fasado, greta šv. Jono Pauliaus II statulos. Jonas Paulius II irgi yra lankęsis Altöttingo Marijos šventovėje. Jo vizitas Altöttinge įvyko pirmojoje iš trijų Apaštališkųjų kelionių į Vokietiją, 1980 metais.

Statulos atidengimo proga Popiežiaus namų prefektas arkivyskupas Georg Gänswein aukojo šv. Mišias šventovės šv. Onos bazilikoje. Jų metų buvo atliktos Mocarto „Karūnavimo Mišios“. Arkivyskupas Georg Gänswein drauge yra popiežiaus emerito Benedikto privatus sekretorius. Altöttingo Marijos šventovė, bene garsiausia Bavarijoje, yra prie pat Benedikto XVI gimtojo miesto.

Vatikano radijas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode