Sprogimas

Popiežius Pranciškus netikėtai aplankė buvusias prostitutes

 

Popiežius Pranciškus nustebino 20 buvusių prostitučių, pasibelsdamas į jų namo duris Romoje, užsukęs su jomis pabendrauti.

Popiežiumi tapęs argentinietis, kuris su prostitucija siejamą prekybą žmonėmis vadina „nusikaltimu žmoniškumui“, atsisėdo pasikalbėti su grupe moterų, tarp kurių buvo ir keturios albanės, septynios atvykusios iš Nigerijos ir šešios – iš Rumunijos.

Likusios trys buvo italė, tunisietė ir ukrainietė, nurodoma Vatikano pranešime. Šias moteris, visos jos yra apie 30 metų amžiaus, priglaudė viena katalikų asociacija Italijos sostinėje, kai jos buvo išvaduotos iš sąvadautojų.

79-erių Pranciškus gerą valandą klausėsi buvusių sekso vergių gyvenimo istorijų; „visos jos patyrė didelę fizinę prievartą ir dabar gyvena saugomos“, nurodė Vatikanas.

Šis apsilankymas surengtas per vadinamąją Pranciškaus „Gailestingumo penktadieniais“ akciją; kas mėnesį penktadieniais popiežius Pranciškus atlieka neplanuotą gailestingumo aktą – dažniausiai Romoje arba netoli jos per Jubiliejinius Gailestingumo metus, kurie prasidėjo gruodį ir tęsiasi iki lapkričio.

Sausį jis apsilankė senelių namuose ir komos būklės ligonių klinikoje, vasarį jis nuėjo į narkomanų bendruomenę, kovo mėnesį užsuko į pabėgėlių centrą, balandį apsilankė pas prieglobsčio prašytojus Graikijos Lesbo saloje.

Gegužę Pranciškus skyrė laiko sunkiomis proto ligomis sergantiems, birželį aplankė pasenusius ir sergančius kunigus, liepą „Gailestingumo penktadienį“ skyrė sergantiems vaikams Krokuvoje, prieš tai pasimeldęs Holokausto aukoms Aušvico mirties stovykloje.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode