Sprogimas

Vyskupo kreipimasis į Žolinės atlaidų piligrimus

 Rugpjūčio 13–15 dienomis svarbiausioje mūsų vyskupijos, švenčiančios savo 90-ąjį gyvavimo jubiliejų, Marijos šventovėje Krekenavos bazilikoje švenčiame Didžiuosius Žolinės atlaidus. Švenčiame mums brangios ir mūsų tikėjimui svarbios Marijos, Dievo Motinos, į dangų paėmimo iškilmę. Džiaugdamiesi ta garbe, kuria Dievas apdovanojo Mergelę Mariją, jau čia žemėje gauname progą patirti, kokia garbe Dievas nori apdovanoti ir kiekvieną iš mūsų. Marijos paėmimas į dangų – mūsų būsimo amžinojo gyvenimo viltis ir patvirtinimas. Marija nori ta garbe ir tuo džiaugsmu dalintis su kiekvienu, kas tik patiki ir seka Jos Sūnumi Jėzumi.

 

 

Dar svarbiau, kad šiuose popiežiaus Pranciškaus paskelbtuose Jubiliejiniuose Gailestingumo metuose Krekenavos bazilika yra ir Gailestingumo šventovė. Kas kitas, jeigu ne Mergelė Marija, yra pirmoji patikėjusi ir priėmusi dieviškojo gailestingumo žinią? Ji niekada nebuvo, nėra ir nebus mus Dievui kaltinančių gretose. Ji yra Gailestingumo Motina, nuolatinė mūsų užtarėja pas Dievą ir padrąsintoja, kviečianti patikėti ir pasitikėti Dievo gailestingumu.

Žolinės atlaidų šventimas kartu su Mergele Marija ir Ja pasitikinčių bendruomene dovanoja mums širdies ir sielos atgaivą, išlaisvina mus iš baimių, neramybės, nesaugumo ir kaltės. Tam reikia tik išdrįsti kartu su Marija priartėti prie Jos Sūnaus Jėzaus Kristaus ir pasisakyti, kad norime patirti Tavo, Dieve, gailestingumą ir atleidimą.

Akivaizdžiausias gailestingumo troškimo ženklas šiuose Gailestingumo metuose yra įžengimas pro Gailestingumo duris. Gailestingumo durys Krekenavos bazilikoje, kaip ir Panevėžio Kristaus Karaliaus katedroje, yra plačiai atvertos ne tik Žolinės atlaiduose, bet ir visus šiuos metus. Įeikime pro šias duris ir atraskime tą ramybę, padrąsinimą, poilsį ir atgaivą, kurią suteikia buvimas Dievo namuose, asmeninė ir bendruomeninė malda, nuoširdi išpažintis, atliktas artimo meilės ir gailestingumo darbas. Tikroji atlaidų patirtis – tai patyrimas, kad Dievas niekada nenustoja mūsų laukęs susitikimui ir gyvenimą keičiančiam atnaujintam santykiui.

Kviečiu visus patirti ir sustiprinti tą tikėjimo santykį, kuris laiduoja ištvermę ir prasmę kasdienybėje ir šio žemiško gyvenimo kelionėje. Marija šioje kelionėje visada pasiruošusi padrąsinti, palydėti, globoti, užtarti ir nenustoja kvies­ti tikėti ir pasitikėti Jos Sūnaus meile ir gailestingumu.

Susitikime ir išgyvenkime tikėjimo ir meilės bendrystę Krekenavoje. Lauksiu Jūsų visų.

Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode