Sprogimas

Vyskupas Kęstutis Kėvalas: „Pašaukimas į gyvenimą įsiveržė tarsi viesulas“

 

Vyskupas Kęstutis Kėvalas (gimė 1972 m. vasario 17 dieną) – vienas jauniausių Lietuvos vyskupų ir, regis, vienintelis, kuris profesionaliai groja akordeonu ir gilinasi į laisvosios rinkos ekonomiką. Teologijos mokslų daktaras (disertaciją apsigynė 2008 metų pradžioje), paragavęs ir žurnalisto duonos (2010–2012 metais „Marijos radijo“ laidų direktorius). Žmogus, kurio gyvenime Šventoji Dvasia nuolat pokštauja netikėtais kasdienės veiklos vingiais. Šančių vaikėzas, kuris bepročiu būtų pavadinęs kiekvieną, pranašauajantį jam dvasininko kelią. Svajojo būti vestuvių muzikantu ar garso režisieriumi, bet tikrai ne kunigu (Kauno arkiv. Sigito Tamkevičiaus įšventintas kunigu 2000 m. birželio 29 dieną).

Na, o vyskupo paskyrimą pamatęs, prisipažįsta, verkė iš netikėtumo kaip vaikas. (2012 m. rugsėjo mėnesio 27 dieną popiežius Benediktas XVI paskyrė kunigą K. Kėvalą tituliniu Abziri vyskupu ir Kauno arkivyskupijos augziliaru. Konsekracija vyko lapkričio 24 dieną Kaune, Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.) 

Pasak jaunojo vyskupo, šiandien Bažnyčia išgyvena ypač įdomų laikotarpį, kai tenka žengti nepramintais takais, rizikuojant susižeisti į aštrius iššūkių kampus. Tačiau žaizdos, gauti gumbai ar patirtos nesėkmės yra kur kas geriau nei užsisklęsti iliuzinio komforto zonoje. „Esu įsitikinęs, kad Viešpačiui daug svarbiau yra tai, ar mes stengiamės, nei tai, ar mums viskas pavyksta“, – teigia K. Kėvalas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode