Sprogimas

Savaitgalį į pajūrį važiuoja mobilios pirtys

Į tradicinę grūdinimosi šventę Palangoje šiais metais vyksta ir pirtininkai, kuriems mobilias pirtis ant jūros kranto pastatyti galimybę suteikia šventės partneris - Palangos savivaldybė.

Kasmetinė grūdinimosi šventė šiais metais vyks vasario 18 d.

Pirtys ant jūros kranto - puiki galimybė pirmą kartą žiemą įšokti į jūrą tiems, kas iki šiol nedrįso to padaryti, kas ne vieną kartą pagalvojo "o kaip norėčiau, bet bijau net pagalvoti apie šaltą vandenį". Juk po pirties drąsiau. Be to, pirtyse bus profesionalūs pirtininkai, kurie tinkamai paruoš žmones šuoliui į vandenį", - sako šventės "Palangos ruoniai-2017" organizatorius Simonas Dailidė.

Pirtis atsiveža Lietuviškos pirties bičiulių draugijos nariai ir asociacija "Laisvas žmogus", propaguojantys sveiką pirtį, siekiantys ugdyti blaivią ir sveikatai palankią pirties kultūrą.

"Mobili pirtis - tai pirtis ant ratų, ją galima nugabenti į bet kurią vietą. Procedūros tokioje pirtyje vyksta kaip ir įprastoje, bet truputį kompaktiškiau. Vienu metu į ją telpa 5-6 žmonės, demonstruojamos pagrindinės procedūros. Mūsų pirtyje "Angelai ir demonai" darbuosis 3-4 pirtininkai, o norintiems individualių procedūrų: masažų ar vanojimų, bus sudaryta ir tokia galimybė", - visus norinčius išbandyti šią pramogą iš anksto kviečia registruotis profesionalus pirtininkas Giedrius Bučas.

"Įprastai žmonės nemėgsta pirties dėl aukštos temperatūros, mūsų lietuviškos pirties temperatūra ir drėgmė yra subalansuota komfortiškai savijautai, todėl po lietuviškos pirties procedūrų žmonės ją pamilsta. O procedūros taip apsvaigina žmones, kad alkoholio jau ir nebereikia", - sako Giedrius ir primena, kad pirmenybė pakliūti į lietuvišką pirtį ant jūros kranto bus suteikiama iš anksto užsiregistravusiems dalyviams. Tačiau registracija vyks ir renginio metu.

Lietuviškos pirties bičiulių draugija įkurta 2009 metais, siekaint skleisti lietuviškos pirties kultūrą, mokyti žmones sveikos pirties principų. Draugija vienija lietuviškos pirties mėgėjus ir pirtininkus profesionalus, pirčių savininkus ir statytojus, krosnių meistrus ir pirties dirbinių gamintojus. Draugijoje šiuo metu yra virš 150 narių. Kasmet vykdomi renginiai: „Pirties diena“, „Žvalumo diena“, „Atvirų durų pirtys“.
Lietuviškos pirties bičiulių draugija  su pirtimi „Angelai ir demonai“, tel. 8-655-20929

Asociacijos "Laisvas žmogus" prezidentė Tatjana Ščiurina atvažiuoja su mobilia pirtimi prisidėti prie renginio turinio paįvairinimo, pirčių procedūromis. Glima išankstinė registracija tiek grupėms tiek pavieniams asmenims. Jei bijote nerti į ledinę jūrą, po pirties tikrai bus lengviau įveikti šią baimę ir galbūt pavyks susidraugauti su lediniu vandeniu.

Vietų rezervavimas: Asociacija “Laisvas žmogus”, tel. 861743627

www.sveikuoliai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode