Sprogimas

Ministerija pristatys, kaip toliau planuojama mažinti vaistų kainas

 

Sveikatos apsaugos ministerijoje pirmadienį pristatomos naujos priemonės vaistų kainoms mažinti.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neseniai patvirtino vaistų politikos gaires. Pagal jas planuojamus darbus pristatydama viceministrė Kristina Garuolienė tada sakė, kad svarbu toliau tobulinti vaistų patekimą į kompensuojamųjų vaistų kainyną, gerinti vaistų prieinamumą mažas pajamas gaunantiems žmonėms, mažinti pridėtinės vertės mokestį nekompensuojamiesiems vaistams, plėsti vaistų prekybą ne vaistinėse.

Pirmadienį ministerija taip pat turėtų paskelbti kompensuojamųjų vaistų kainyną, kuri įsigalios nuo spalio.

Ministerijos pasiūlyti ir Vyriausybės pavasarį patvirtinti pakeitimai dėl kompensuojamųjų vaistų kainyno sudarymo sukėlė didelį farmacininkų ir vaistinių pasipriešinimą, nes buvo pareikalauta, kad vaistų kainos nebūtų didesnės daugiau kaip 10 proc., palyginti su referencinėmis šalimis: Latvija, Estija, Vengrija, Lenkija, Čekija, Slovakija, Rumunija ir Bulgarija. Iki tol buvo nustatyta, kad vaistai negali būti brangesni daugiau nei 40 proc., palyginti su minėtomis šalimis. Šie reikalavimai nulėmė, kad nuo liepos įsigaliojusiame kainyne neliko dalies iki tol kompensuotų vaistų.

Vilnius, rugsėjo 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode