Sprogimas

Gripo epidemija paskelbta 26 savivaldybėse – ULAC

Trečiadienio duomenimis, gripo epidemiją yra paskelbusios 26 iš 60 Lietuvos savivaldybių, rodos Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenys.

Šiuo metu epidemija yra paskelbta Prienų, Raseinių, Švenčionių, Kėdainių, Jonavos, Ukmergės, Lazdijų, Joniškio, Šilalės, Šilutės, Ignalinos, Telšių, Jurbarko, Akmenės ir Mažeikių rajonuose, Kauno mieste ir rajone, Klaipėdos mieste ir rajone, Panevėžio, Šiaulių ir Alytaus miestuose, Birštone, Kazlų Rūdoje, Visagine ir Marijampolėje.

Didžiausias sergamumas gripu registruotas Visagine ir Kazlų Rūdoje, kur siekia atitinkamai 280,7 ir 391,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Visoje šalyje sergamumas sausio 29 – vasario 4 dienomis siekė 179,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 127,6 atvejo.

Gripo epidemiją savo teritorijoje skelbia savivaldybės. Sergamumas epideminiu gali būti laikomas, kai gripo ir ŪVKTI registruota ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų.

Vilnius, vasario 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode