Sprogimas

Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį

 

Specialistai atkreipia dėmesį, kad per didelis druskos kiekis skatina lėtinių ligų riziką, todėl rekomenduojama jį riboti. Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atliktas tyrimas rodo, jog druskos žmonės Lietuvoje suvartoja per daug.  

Pasak medikų, vartojant daug druskos, didėja rizika susirgti inkstų, širdies ir kraujagyslių ligomis, taip pat didėja infarkto, insulto ir skrandžio vėžio rizika. Specialistai sako, jog bendras druskos kiekis maiste, įskaitant ir su rūkytais, sūdytais, konservuotais produktais bei duona, turėtų būti ne didesnis kaip vienas arbatinis šaukštelis per parą.

Vis dėlto, tyrimas rodo, kad lietuviai druskos suvartoja per daug. 7 proc. gyventojų beveik visada, net neragaudami, sūdo patiekalus, o papildomai druskos nesiberia tik du iš penkių žmonių.

Siekiant sumažinti druskos kiekį, mitybos specialistai pataria patiekalus gaminti patiems ir naudoti įvairius augalinius prieskonius. Kadangi daugiausia druskos žmonės gauna iš užkandžių ir kitų perdirbtų maisto produktų, specialistai pataria jų valgyti mažiau.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode