Parama dėkojame




Sprogimas

Seime stringa planai ligoninių vaistines atverti visiems žmonėms

Seimas kol kas nepradės diskusijų, ar nuo 2019 metų uždarose ligoninių ar slaugos namų vaistinėse medikamentų leisti įsigyti ne tik šių įstaigų pacientams, bet ir kitiems gyventojams.

Seimui ketvirtadienį nepavyko po pateikimo pradėti svarstyti tai numatančios Farmacijos įstatymo pataisos, nes konservatoriai paprašė pertraukos iki kitą savaitę vyksiančio posėdžio.

Pataisą teikia „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė. Jei Seimas jai pritartų, atsirastų naujas konkurentas dabar čia veikiančioms privačioms, dažniausiai didžiųjų tinklų vaistinėms. 

Lietuvos vaistinių asociacijos valdybos pirmininkė Kristina Nemaniūtė–Gagė pataisą vadina „valdiško vaistinių tinklo“ įteisinimu. 

Šiuo metu ligoninės vaistinės neturi teisės vaistų parduoti bet kam, jos skirtos tik stacionariai besigydantiems ligoniams. Vaistus visiems žmonėms parduoda ligoninėse veikiančios privačios vaistinės. 

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, gegužės 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode