Parama dėkojame




Sprogimas

Jauniems žmonėms nereikėtų gerti saldžių gėrimų

Daug cukraus turinčių gaiviųjų gėrimų vartojimas gali pakenkti vaisingumui. Tokią išvadą padarė JAV mokslininkai iš Bostono medicinos mokyklos.

Nemažai porų daug mtų nesėkmingai stengiasi susilaukti vaikų. Jeigu moteris nepastoja, dėl to būna kaltas vieno partnerių sumažėjęs vaisingumas. Pasitaiko, kad moteris ar vyras apskritai tampa nevaisingi.

Mažai kas žino, kad vaisingumui turi įtakos mityba. Mat kai kurie produktai, kuriuos vartojame, tiesiogiai veikia mūsų hormoninę sistemą.

Dabar tai eksperimentais įrodė JAV mokslininkai iš Bostono medicinos mokyklos. Medicinos žurnale „Epidemiology“ jie paskelbė savo tyrimų rezultatus ir nurodė, kad labiausiai vaisingumui kenkia populiarūs saldieji gėrimai, pavyzdžiui, kokakola, limonadai.

Mokslininkų tyrimuose dalyvavo 4 000 vyrų ir moterų nuo 21 iki 45 metų amžiaus. Buvo surinkti duomenys apie jų gyvenimo būdą ir mitybą, taip pat ir saldžiųjų gėrimų vartojimą.

„Mes sugebėjome nustatyti ryšį tarp saldžiųjų gėrimų vartojimo ir sumažėjusio vaisingumo, nepriklausomai nuo kitų galimų veiksnių, pavyzdžiui, antsvorio, kavos, alkoholio vartojimo, rūkymo“, – pranešė tyrimų vadovė Elizabeth Hetch.

Anot mokslininkų, reguliarus kokakolos ir limonadų vartojimas sutrikdo moterų mėnesinių ciklą, o vyrams sumažina spermos kokybę. Dėl to smarkiai sumažėja žmonių vaisingumas.

„Moterims, kurios per dieną išgeria mažiausiai vieną stiklinę saldžiųjų gėrimų, tikimybė pastoti sumažėja net 25 proc., lyginant su tomis, kurios to nedaro. O vyrams nuo tokio pat kiekio saldžiųjų gėrimų sugebėjimas apvaisinti moterį sumažėja net 33 proc.“, – įspėja E. Hetch.

Jeigu planuojate šeimos padidėjimą ir trokštate susilaukti vaikų, turėtumėte vengti saldžiųjų gėrimų.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode