Parama dėkojame




Sprogimas

Valstybei pradėjus kompensuoti pagalbinio apvaisinimo paslaugas, gimė 237 naujagimiai

 

Valstybei pradėjus kompensuoti pagalbinio apvaisinimo paslaugas, per pusantrų metų šalyje gimė 237 naujagimiai, pranešė Valstybinė ligonių kasa (VLK).

Anot VLK Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vedėjos Daiva Berūkštienės, „per pusantrų metų, kuomet pagalbinio apvaisinimo paslaugos yra kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis, daugiau nei 2700 nevaisingų žmonių (1420 moterų ir 1326 vyrams) buvo suteikta beveik 8 tūkst. įvairių pagalbinio apvaisinimo paslaugų“.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, nuo 2017 metų balandžio iki šių metų spalio iš viso pacientų vaistams ir paslaugoms apmokėti išleista apie 2,1 mln. eurų. 

Žmonėms, norintiems pasinaudoti pagalbinio apvaisinimo paslaugomis yra kompensuojama visa reikalingų pagalbinio apvaisinimo paslaugų kaina, iki kol moteris pradės lauktis. Pilną šių paslaugų paketą sudaro akušerio ginekologo konsultacijos, pagalbinio apvaisinimo procedūros ir embriono preimplantacinė genetinė diagnostika (atliekama tik esant indikacijoms prieš embriono perkėlimą į moters kūną).

Ligonių kasos taip pat kompensuoja ir vaistus, kurie neretai būna reikalingi kiaušidžių stimuliacijai, kad moterys galėtų pastoti.

Pagalbinio apvaisinimo įstatymas po ilgų diskusijų Seime priimtas 2016 metais, o pradėjo veikti praėjusių metų pavasarį.

Autorius: Arnas Navickas

Vilnius, spalio 29 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode