Parama dėkojame




Pradėkime 2019 metus gyvendami sveikai

Nauji metai – nauji tikslai ir siekiai. Taip jau yra, jog norint būti laimingu ir sėkmingu, pradėti reikia nuo puikios fizinės ir dvasinės sveikatos. O ar šiuo metu jaučiatės būtent taip? Nors ir skamba kiek paradoksaliai, dėl didelio šiuolaikinio gyvenimo tempo, mes judame daug mažiau, o valgome visiškai bet ką ir bet kuriuo paros metu. Pusryčių praleidimas, valgymas vėlyvu paros metu bei nesubalansuota mityba yra tai, nuo ko nukenčia ne tik mūsų fizinė būklė – kūno formos, tačiau ir dvasinė sveikata. Esame išsekę, nervingi bei jaučiame nuolatinę nuotaikų kaitą. Ką daryti, kad nuo šios dienos viskas pasisuktų tinkame linkme? Skaitykite mūsų patarimus kiek žemiau.

  • Išsikelkite tikslą, kurio norite pasiekti.

Tikslo užsibrėžimas, jo užsirašymas ar pasakymas garsiai yra tai, nuo reiktų pradėti. Dažnai mes tik galvojame apie dalykus, kurių norime pasiekti, bet ar tikrai metų gale ar po kelių mėnesių juos išpildome?

  • Atsisakykite senų įpročių.

Mėgdavote valgyti greitai ar vėlai? Vienas svarbiausių sveikos mitybos principų yra valgymas reguliariai bei lėtai. Ar žinojote jog įsidėjus kąsnį į burną, jį sukramtyti reikia tikrai daugiau nei 10 kartų? Kitaip tariant, optimalus variantas maistą kramtyti yra tol, kol nebus įmanoma nusakyti kokia yra jo tekstūra. T.y. kol jis pasidarys vientisos masės. Taip pat, reguliarus valgymas irgi padeda kontruliuoti svorio augimą ar netgi kovoti su nutukimu, apie kurio gydymą galite pasiskaityti čia: dietoscentras.lt

 

  • Pusryčiaukite.

Grįžtant prie maisto, pusryčiai yra labai svarbus žingsnis sveikos gyvensenos link. Kaip sena patarlė sako: „pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui“. Jeigu praleisite pusryčius, visą dieną jausitės pavargę, neturėsite energijos ir nebūsite produktyvūs. Taip pat, nuo seno yra žinoma jog tie, kurie nevalgo pusryčių turi problemų su atmintimi. Jiems sunku susikoncentruoti bei kokybiškai dirbti.

  • Eikite miegoti ir keltis anksčiau nei įprastai.

Tyrimai rodo, jog vyturiai, kurie keliasi anksčiau yra sveikesni, laimingesni ir turi daug daugiau energijos nei taip vadinamos pelėdos. Be to, jeigu norite kūnui suteikti pilną poilsį, labai svarbu nueiti miegoti iki 11 valandos vakaro. Mat tai laikas, kurio metų mūsų kūnas sugeba pailsėti vispusiškai.

  • Nepamirškite sportuoti.

Jeigu nejudėsite, nesijausite gerai. Žinoma, norint jaustis gerai, nebūtinai lakstyti į sporto klubą penkias dienas per savaitę, tačiau pasistenkite į savo dienotvarkę įtraukti bent minimalius mankštos pratimus ar pasivaikščiojimą gamtoje. Na, o jeigu jūsų darbas yra sėdimas, netingėkite ir padarykite mankštą pertraukos metu. Taip išvengsite nutukimo bei širdies, kraujagyslių ligų, kurios sėdimame darbe pasitaiko ganėtinai dažnai.

 

Tai tikrai nėra visi patarimai, kuriais verta vadovautis. Tačiau jeigu laikysitės bent šių, jau pajausite palengvėjimą bei jūsų savijauta taps geresnė. Na, o norėdami subalansuoti mityba bei patobulinti kūno formas ar padidinti fizinį aktyvumą, kreipkitės į šios srities specialistus - dietologus bei sporto trenerius.

Nuotraukų šaltinis: pixabay.com

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode