Sprogimas

Pienligė vyrams – ne tik higienos klausimas

Pienligė vyrams pasireiškia rečiau nei moterims. Vis dėlto tikrai pasitaiko atvejų, kai vyrai susiduria su šia infekcija.

Kas tai?

Pienligė – tai grybelinė infekcija. Simptomai: niežulys, dilgčiojimas, skausmas ties lytiniais organais. Ir nors gali pasirodyti drovu kreiptis į gydytoją, verčiau nedelsti ir išsigydyti, užuot nervinantis dėl nemalonių pojūčių.

Apie higieną ir... imunitetą

Gera intymi (ir ne tik intymi) higiena svarbi kiekvienam šiuolaikiniam žmogui. Tačiau nei pienligė vyrams, nei moterims nereiškia apsileidimo. Tad jeigu atsirado toks nemalonumas, reikia suvokti, jog gydytojai profesionaliai įvertina situaciją, žiūri į pienligę kaip į problemą, kurią būtina išspręsti, o ne į higienos trūkumą. Kitaip tariant, profesionalas neims

Kodėl tai aktualizuojame? Todėl, kad šie dalykai nėra vien higienos klausimas. Pavyzdžiui, gydytojai pataria pasirūpinti imuniteto stiprinimu. Lytinių organų infekcija ir imuniteto stiprinimas iš pažiūros nekelia asociacijų, tačiau būtent tokia sąsaja akcentuojama. Deja, informacijos apie vyrams pasitaikančią pienligę palyginti mažai, todėl tiesiog skaitant šios temos straipsnius internete nesunku susimaišyti: tarkim, viename šaltinyje apie imuniteto stiprinimą kalbama tik moteriškos pienligės atveju, o pristatant vyrų problemą apie tai jau neberašoma.

Aktualizuojame pienligę ir todėl, kad viskas, kas susiję su lytiniais organais, tarsi kelia drovumą, galvojama, kad prasidėjęs niežulys ar kitas simptomas tiesiog praeis, vengiama kur nors kreiptis. Bet, kaip jau supratote, šitoks sprendimas anaiptol nepasiteisina.

Simptomai

Kokie simptomai? Ant varpos galvutės susidaro šviesi plėvelė. Ima perštėti, jaučiamas varpos galvutės deginimas. Po lytinio akto paintensyvėja. Tarp kitų nemalonių simptomų – varpos galvutės paraudimas bei deginimo jausmas šlapinantis.

Pasitaiko retai

Pienligė vyrams – retesnis reiškinys nei moterims, tačiau pasitaikantis. Kaip vienas dažnesnių atvejų nurodomas partnerės nėštumo laikotarpis. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad kiekviena nėščia moteris turės šių problemų ir kad kiekvienas vyras užsikrės. Bet jeigu kamuoja pienligės simptomai, nėra ko delsti, reikia gydyti. Kuo tepti ir kaip elgtis (taip pat kuo netepti ir kaip nesielgti), patars specialistai.

Optimistiška tai, kad vaistinėse yra preparatų, kurie efektyviai veikia. Gyvename ne viduramžiais, gydymas gali būti ne tik spartus, bet ir veiksmingas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode