Parama dėkojame




Sprogimas

Naujausi tyrimai: atsisakę pusryčių labiau rizikuojate susirgti širdies ligomis

Ne be reikalo pusryčiai vadinami svarbiausiu dienos maistu – balandžio mėnesio leidinyje „Journal of the American College of Cardiology“ skelbiami naujausi Ajovos universiteto mokslininkų tyrimai rodo, kad žmonės, nevalgantys pusryčių, net 87 proc. labiau rizikuoja susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, nei pusryčiaujantys kasryt.

Kaip sako tyrimui vadovavęs Ajovos universiteto docentas Wei Bao, praleidžiantys pusryčius vėliau yra linkę persivalgyti. Kaip žinoma, dėl to padidėja svoris, o ši problema dažnai susijusi su širdies ligų rizika.

Taip pat manoma, kad praleidus pusryčius, gali būti ir daugiau neigiamų pasekmių organizmui, pavyzdžiui, sumažėjęs jautrumas insulinui, dėl to sutrinka gliukozės patekimas į ląsteles, o kraujyje didėja gliukozės kiekis.

Dėl to padidėja rizika susirgti cukriniu diabetu, o tai turi įtakos ir širdies bei kraujagyslių sveikatai.

W. Bao antrina ir Pietų Floridos universiteto profesorė Lauri Wright, primenanti, kad keli reikšmingi tyrimai buvo atlikti Europoje ir Japonijoje, kurie taip pat atskleidė sąsajas tarp pusryčių ir nutukimo bei padidėjusio kraujo spaudimo.

„Tyrimai rodo, kad kasdien valgydami pusryčius, vėliau dienos metu suvartojame mažiau nereikalingų kalorijų, tačiau jaučiamės sotesni.

Mūsų mityba tampa sveikesne, nesumažėja organizmo jautrumas insulinui. Kasryt pusryčiaujantys rečiau skundžiasi viršsvoriu, kas yra svarbu norint išvengti širdies problemų“, – priduria L. Wright.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode