Sprogimas

Hialurono rūgštis (hialuronas) – kuo ji naudinga odai?

Hialurono rūgštis yra natūraliai odoje esanti medžiaga, pasižyminti stulbinančiu sugebėjimu pritraukti ir išlaikyti 1000 kartų didesnę drėgmę. Ji veikia nuolatos papildydama odą, kad ši atrodytų sveika ir elastinga.

Kas yra hialurono rūgštis?

Odos priežiūros pasaulyje madingi ingredientai ateina ir išeina (ir daugelis iš jų niekada neturėjo tapti populiariais!). Tyrimai rodo, kad hialurono rūgštis nėra tik mada; priešingai, tai yra vienas iš geriausių odos priežiūros ingredientų, kurį galite naudoti.

Hialurono rūgštis yra glikozaminoglikanas, gyvybiškai svarbios natūralios medžiagos, kuri yra odos jaunatviškumą palaikančios matricos dalis, įmantrus pavadinimas. Kaip pagrindinis odos glikozaminoglikanas, hialurono rūgštis išlaiko odą visais atžvilgiais stabilią, apsaugotą ir nuolat atsinaujinančią.

Hialurono rūgštis taip pat yra mažinanti drėgmės netekimą medžiaga, kuri yra higroskopinių odos priežiūros ingredientų kategorijoje, t.y. jie traukia drėgmę iš aplinkos. Drėgmę išlaikančios medžiagos dažnai randamos vandens pagrindu sukurtuose drėkinamosiose priemonėse, serumuose ir kitose odos priežiūros priemonėse, kurios užtepamos ir paliekamos ant odos, nes jos padeda padidinti visų tipų odos drėkinimą, o tai ypač naudinga sausai, dehidratuotai odai.

Kuo hialurono rūgštis yra naudinga sausai, išdžiūvusiai odai?

Taigi, kaip veikia hialurono rūgštis? Pasak UAB GERA KARMA™ įkūrėjo ir sveikos mitybos specialisto Andrejaus Petrušos – mokslo magija slypi hialurono rūgšties gebėjime išlaikyti DAUG drėgmės. Vienas gramas (arba 0,03 uncijos) hialurono rūgšties gali talpinti iki šešių litrų vandens. Dar įspūdingiau yra tai, kad hialurono rūgštis tai gali reguliuoti, nepateikti odai per daug vandens (o tai, neįtikėtina, gali būti problema, nes suskaido pagrindines medžiagas, kurios paprastai palaiko sveiką odos paviršių).

Hialurono rūgštis gali padidinti drėgmę palyginimo būdu. Ji taip pat atgaivina išorinius odos paviršiaus sluoksnius, todėl jie atrodo ir yra minkštesni, lygesni ir spinduliuoja drėgme. Tai akimirksniu sumažina smulkių raukšlelių ir raukšlių matomumą.

Senėjimą stabdančios hialurono rūgšties savybės

Viena iš daugelio hialurono rūgšties savybių pritraukti vandenį yra ypač svarbi senstant odai. Kai esame jauni, mūsų oda gali sulaikyti vandenį ir išlaikyti subalansuotą drėgmės kiekį, tačiau senstant ji šį savo gebėjimą praranda. To rezultatas yra akivaizdus stangrumo, elastingumo praradimas ir sumažėjęs švelnumo ir lygumo vaizdas (sveikos, raukšlės!). Paprasčiau tariant, hialurono rūgštis pasižymi stipriomis senėjimą stabdančiomis savybėmis.

Nesisaugojimas saulės poveikio ir aplinkos tarša silpnina odos paviršių ir lemia ankstyvą senėjimą. Tikimės, kad jūs jau žinote, jog kovojant su šiais dalykais būtina kasdien naudoti plataus veikimo spektro apsauginius kremus nuo saulės ir vengti grubių odos priežiūros ingredientų, tačiau galbūt jūs nežinote, kad hialurono rūgšties anti-oksidacinės ir odą papildančios savybės yra tas kelias, kuris taip pat palengvina šias problemas (ypač kai ji yra pilnavertės senėjimą stabdančios prevencinės programos dalis, į kurią įeina ir kiti tyrimais pagrįsti komponentai). Štai ką mes vadiname daugiafunkciniu senėjimą stabdančiu ingredientu!

Hialurono rūgštis ir natrio hialuronatas

Be hialurono rūgšties, odos priežiūros produktų ingredientų sąraše galbūt matėte panašiai pavadintą natrio hialuronatą. Nenuostabu, kad šie du ingredientai yra susiję: natrio hialuronatas yra druska, gauta iš hialurono rūgšties. Natrio hialuronatas yra naudingas tomis pačiomis savybėmis, kaip ir hialurono rūgštis odai, tačiau turi dar vieną papildomą pranašumą - oda absorbuoja jį lengviau nei hialurono rūgštį.

Ar tai reiškia, kad natrio hialuronatas yra geresnis nei hialurono rūgštis? Ne! Tiesą sakant, yra puiku, jei tokiuose produktuose, kaip hialurono rūgšties turinčiuose drėkikliuose ir kremuose, yra abi ingrediento formos, tai jūsų odai gali būti naudinga daugeliu aspektų. Rinkoje yra tam tikrų produktų, kurių sudėtyje yra abiejų ingredientų, tačiau kadangi hialurono rūgštis yra brangesnė, natrio hialuronatas dažniau pasirodo odos priežiūros priemonėse.

Pastaba: kai kurios įmonės naudoja vadinamąją „žemos molekulinės masės“ hialurono rūgštį, kurios molekulė yra mažesnė nei įprastos hialurono rūgšties. „Įprastos“ hialurono rūgšties molekulės yra didesnės, o tai paaiškina, kodėl jos lieka ant odos paviršiaus. Padarius hialurono rūgšties molekules mažesnėmis, ji gali prasiskverbti šiek tiek giliau į viršutinius odos sluoksnius ir duoti akivaizdžiai geresnius rezultatus.

Hialurono rūgšties geriamieji papildai

O kaip gi hialurono rūgšties papildai? Ar geriamas GERA KARMA™ BEAUTY FULL kompleksas duoda matomų rezultatų? Augantis tyrimų skaičius sako taip! Paaiškėjo, kad per burną patekusi hialurono rūgštis gali patekti į odą ir padėti apatiniams sluoksniams paveikti tai, kas pasikeičia, ir tampa matoma odos paviršiuje. 120–150 miligramų vartojimas per dieną padidino odos drėgmės kiekį, maistinės medžiagos buvo lengviau pernešamos, akivaizdžiai pagerėjo odos elastingumas, taip pat tai prisidėjo prie raukšles lyginančio ir odą stangrinančio rezultato, kurį duoda vietiškai naudojama hialurono rūgštis.

Įdomus faktas: senstant mūsų odoje natūraliai esantis hialurono rūgšties kiekis smarkiai sumažėja 19 - 47 metų amžiaus žmonėms hialurono rūgšties odoje yra dvigubai daugiau nei 50–60 metų. Senstant 70-mečiams, šis kiekis mažėja dar labiau, todėl hialurono rūgšties papildai tampa dar svarbesni, nes jie padeda pakeisti tai, ką odą praranda bėgant laukui (žinoma, didėjantis žalingas saulės poveikis paspartina šį ir kitus odos senėjimo procesus).

19-139

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode