Parama dėkojame




Sprogimas

Koronavirusas nustatytas Kauno klinikų pacientei, saviizoliacijoje – 77 darbuotojai

Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikoje gydomai pacientei pirmadienį diagnozuora COVID-19 infekcija, saviizoliacijoje – 77 darbuotojai, antradienį pranešė Kauno klinikos.

„Saviizoliacijoje yra 77 klinikos darbuotojai, o visiems pacientams, stacionarizuotiems klinikoje, yra paimti dėl COVID-19 ėminiai šiandien“, – BNS sakė ligoninės atstovė Eglė Audickaitė.

Pasak ligoninės, per naktį identifikuoti visi su užsikrėtusia moterimi kontaktavę Kauno klinikų darbuotojai ir pacientai.

Tiesioginį kontaktą turėję darbuotojai išleisti namo saviizoliuotis, jiems visiems antradienį planuojama atlikti COVID-19 tyrimą.

Ligoninės atstovės teigimu, saviizoliavusis personalui, klinikos darbas perorganizuotas.

„Yra pasitelkti kiti darbuotojai, buvo perorganizuotas klinikos darbas ir veikla tęsiama“, – sakė ji.

Neturėję tiesioginio kontakto su konkrečia paciente darbuotojai, dirbę skyriuje tuo metu, irgi yra saviizoliacijoje, jiems taip pat planuojama atlikti COVID-19 tyrimą, pirmenybę teikiant tiems, kuriems pasireikš bent minimaliausi infekcijos simptomai. 

Ligoninė skelbia, kad pacientė praeitą savaitę į Kauno klinikas paguldyta dėl kraujavimo į virškinamąjį traktą. Nepalankių epidemiologinių aplinkybių, galinčių įtarti COVID-19, nenustatyta, todėl pacientė stacionarizuota Gastroenterologijos skyriuje.

Sustabdžius kraujavimą, stabilizavus būklę, pacientė penktadienį išleista į namus. Tą patį vakarą moteriai sukarščiavus, ji atvežta į Kauno klinikas, atlikus tyrimą dėl pneumonijos, jos požymių nenustatyta. Dėl to pacientė tolesniam stebėjimui ir tyrimams buvo stacionarizuota atgal į Gastroenterologijos skyrių, įtariant, kad karščiavimas yra susijęs su pirmine jos diagnoze – kepenų patologija. 

Pirmadienį atsiradus naujiems simptomams – kvėpavimo nepakankamumui, pakartotinai atliktas plaučių tyrimas, kuris parodė pneumonijos požymius. Taip pat paimtas COVID-19 ėminys. Pirmadienio vakarą paaiškėjo, kad tyrimo atsakymas dėl šios infekcijos – teigiamas.  

Sužinojus apie teigiamą pacientės COVID-19 tyrimo atsakymą, ji greitosios medicinos pagalbos automobiliu pervežta į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

Lietuvoje šiuo metu patvirtinti 187 koronaviruso atvejai.

Vilnius, kovo 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode