Sprogimas

Vyriausioji epidemiologė: antroji viruso banga labai tikėtina

Vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, kad antroji koronaviruso epidemijos banga yra labai tikėtina, tačiau yra pagrindo tikėtis, jog ji bus mažesnio masto dėl sukauptos patirties taikyti saugumo priemones.

„Kol virusas cirkuliuos tarp mūsų, labai tikėtina ir ta antroji viruso banga“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė L. Ašoklienė.

„Sunku prognozuoti, kokia ji bus. Atsivželgus į tai, kad šiame etape pritaikėme daug ribojimo priemonių, išmokome, kažkiek pažinome šį virusą, labai tikėtina, kad ji galėtų būti švelnesnė, bet prognozės yra atsargios, nes žinių nėra daug“, – pridūrė ji.

Epidemiologė pabrėžė, kad karantino švelninimo priemonės bus vykdomos etapais, siekiant vertinti sergamumo pokyčius. 

Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Praeitą savaitę Vyriausybė pirmą kartą jį sušvelnino ir leido atsidaryti daliai parduotuvių bei paslaugų teikėjų. Artimiausiu metu svarstoma leisti atnaujinti lauko kavinių, kirpyklų veiklą – dėl to Ministrų kabinetas spręs trečiadienį. 

Autorius Vaidotas Beniušis

Vilnius, balandžio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode