Sprogimas

Kartenos slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas 23 pacientams, ligoninė – izoliuojama

Kretingos rajono Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas iš viso 23 pacientams.

Apie tai trečiadienio rytą BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Jo teigimu, šešių pacientų testai – neigiami, o darbuotojų tyrimų rezultatų laukiama vėliau trečiadienį.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius trečiadienį pranešė, kad dėl koronaviruso protrūkio Kartenos slaugos ligoninė izoliuojama.

„Skubiai vėlai vakare sušauktame savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas izoliuoti ligoninę, prie pastato pradėjo budėti policijos ekipažas“, – teigė A. Kalnius.

Jis taip pat teigė, kad pacientų tyrimų rezultatai dar nėra galutiniai, taip pat laukiama ir personalo testų atsakymų – patikrinta 14 darbuotojų.

Kretingos rajono meras teigė, kad neužsikrėtusius ligonius nuspręsta perkelti į antrą ligoninės aukštą, kuris turi atskirą įėjimą iš lauko.

Tuo metu, anot A. Kalniaus, užsikrėtusiuosius pacientus buvo svarstoma išvežti iš gydymo įstaigos, tačiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai rekomendavo „židinį lokalizuoti vietoje“.

Meras taip pat pranešė, kad šiuo metu ieškoma, kas skubiai galėtų pakeisti Kartenos slaugos ligoninės personalą – du žmones, kurie budėjo naktį ir vis dar dirba trečiadienį.

Be kita ko, trečiadienio rytą neleista į darbą išeiti ligoninės virtuvės darbuotojams, maistas pacientams ir personalui vienkartinėje taroje vežamas iš Kretingos, taip pat Kartenoje pavesta skubiai atlikti viešųjų erdvių dezinfekciją.

Kretingos rajono mero A. Kalniaus teigimu, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai vis dar aiškinasi, kaip virusas galėjo patekti į slaugos ligoninę, kurioje antradienį koronavirusas buvo nustatytas senyvo amžiaus pacientui.

Autoriai: Ramūnas Jakubauskas, Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Vilnius, balandžio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode