Parama dėkojame




Ukmergės savivaldybės vadovai skelbia apie suvaldytą koronaviruso plitimą rajone

Ukmergės rajono savivaldybės vadovai ketvirtadienį paskelbė, kad koronaviruso plitimas rajone buvo suvaldytas.

Administracijos direktorius Darius Varnas pranešė, kad iš 88 užregistruotų koronavirusu užsikrėtusių žmonių 57 jau laikomi pasveikusiais, tarp pasveikusiųjų – ir 27 iš 36 užsikrėtusiųjų medikų.

„Dešimt dienų neturime nė vieno užregistruoto COVID-19 teigiamo rezultato. Tad galvojame, kad pačią situaciją esame suvaldę“, – nuotolinėje Vyriausybės spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D. Varnas.

Ukmergės ligoninė kovą tapo pirmąja gydymo įstaiga šalyje, kurioje kilo koronaviruso protrūkis, ji, išskyrus slaugos skyrių, buvo uždaryta kovą ir duris vėl atvėrė po mėnesio. 

D. Varnas BNS sakė, kad iš viso mirė aštuoni žmonės iš Ukmergės, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas. Anot jo, šiuo metu Ukmergės ligoninėje dar neveikia trys skyriai: Vaikų ligų, Akušerijos ir Chirurgijos, 11 medikų dar yra izoliavęsi.

Tiek jis, tiek Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas dėkojo gyventojams už sąmoningumą ir tikino, kad tai kartu su savivaldybės veiksmais dezinfekuojant namų laiptines, atliekant daugiau testų dėl koronaviruso, padėjo suvaldyti situaciją.

„Džiaugiuosi už visus Ukmergės gyventojus, kurie labai reagavo į mūsų visas rekomendacijas, reikalavimus ir tikrai protrūkis neišplito“, – teigė meras.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragino rajono savivaldybės vadovus per anksti nesidžiaugti, nes miestai yra atviri ir saugių miestų, kol plitimas nesustabdytas visoje Lietuvoje, „nėra ir negali būti“. A. Veryga pabrėžė, kad situacija suvaldyta tik Ukmergės ligoninėje. 

„Kadangi ten situacija išsisprendė, įstaiga atnaujino savo veiklą, tai jie, matyt, tą ir turi galvoje, kad jie suvaldė. Aišku jie tą padarė su pagalba specialistų, organizuojančių gydymo įstaigų. Tai yra gerai. Bet bendrąja prasme jie niekaip negali sakyti, kad suvaldė kokią nors situaciją, nes, kaip sakiau, virusas yra, jis yra visuomenėje, jis yra gyvas“, – sakė A. Veryga.

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, balandžio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode