Sprogimas

Įvežtiniai koronaviruso atvejai Lietuvoje sudaro apie 20 procentų – NVSC

Įvežtiniai koronaviruso atvejai Lietuvoje sudaro apie 20 procentų visų ligos atvejų, teigia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Labai aktuali tema pasidarė įvežtiniai atvejai: jie vis kiekvieną dieną beveik skamba ir taip pat žinome visi, kad atsiveria sienos“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Pasak jos, Lietuvoje iki gegužės 10 dienos registruoti 303 įvežtiniai atvejai arba apie 20 proc. visų patvirtintų COVID-19 ligos atvejų.

„Tai yra tikrai ženklus skaičius“, – sakė R. Lingienė.

105 iš šių atvejų yra iš Didžiosios Britanijos. Iš visų įvežtinių atvejų, devyni buvo patvirtinti jau oro uostuose, todėl, pasak R. Lingienės, šie asmenys infekcijos Lietuvoje nepaskleidė.

Kauno apskrityje net pusė visų patvirtintų atvejų yra įvežtiniai, Šiaulių ir Utenos apskrityse įvežtiniai atvejai sudaro apie 40 procentų.

Kiti 40 procentų atvejų Lietuvoje yra susiję su protrūkiais ir 20 procentų sudaro vietiniai atvejai ne protrūkiuose. Tai, pasak R. Lingienės, yra palyginus nedidelė atvejų dalis.

„Dabar reikia didžiulį dėmesį telkti sienų apsaugai, medicininei, karantininei sienų kontrolei atlaisvinus judėjimą per sienas“, – sakė ji.

Lietuvai ir Lenkijai atvėrus sienas asmenims, vykstantiems darbo, verslo, studijų reikalais, į Lietuvą per parą jau įvažiavo 137 Lenkijos piliečiai. Privaloma 14 dienų izoliacija minėtiems keliautojams netaikoma abiejų šalių vyriausybių sutarimu. 

Nuo gegužės 15 dienos bus palengvinamas susisiekimas ir atvykstantiesiems iš Latvijos ir Estijos, šių šalių piliečiams taip pat nebus taikomas reikalavimas izoliuotis.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Vilnius, gegužės 12 d. (BNS).

Budas.lt archyvo nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode