Sprogimas

Koronavirusas Kretingoje nustatytas pranciškonų vienuoliui

Antradienį koronavirusas nustatytas Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne gyvenančiam broliui pranciškonui, BNS patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Šiandien nustatytas naujas įvežtinis atvejis Kretingos rajone. Asmuo liepos trečią dieną automobiliu iš Čekijos grįžo per Suvalkų pasienio postą“, – BNS teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, kartu keliavo dar vienas žmogus. Dėl pasireiškusių simptomų jis paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, jam taip pat patvirtintas koronavirusas.

Kaip BNS teigė Kretingos parapijos klebonas Astijus Kungys, vienuolis į užsienį buvo išvykęs atostogauti, o grįžęs į Lietuvą dar lankė gimines.

„Penktadienio vakarą grįžo, šeštadienį išvažiavo pas gimines į Vilkaviškį, o šeštadienį vakare jau pajuto, kad turi temperatūros. Sekmadienį atliko tyrimą, o šiandien ryte pranešta, kad jis serga. Kai tik jis grįžo, mes jį izoliavome, didesnio kontakto nebuvo“, – sakė klebonas.

„Jau keturias dienas jam laikosi temperatūra, tai šiandien turėtų išvežti jį į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – pridūrė jis.

Anot A. Kungio, su užsikrėtusiu vienuoliu bendravo vienas brolis pranciškonas, jis šiuo metu yra saviizoliacijoje.

Kretingos parapijos klebono teigimu, kartu su vienuoliu keliavęs parapijietis, kuris šiuo metu gydomas ligoninėje, pirmadienį lankėsi Kretingos bažnyčioje vykusiose vakaro pamaldose.

„Tai yra žmogus be atsakomybės, nes pirmadienį jis atėjo į bažnyčią su temperatūra. Brolis Gediminas, sužinojęs, kad jis turi temperatūros, jį išprašė iš bažnyčios. Dabar esame užrakinę bažnyčią, laukiame, kol atvažiuos kompanija ir ją dezinfekuos. Aš pats nedalyvavau, bet mišiose galėjo būti nuo 15 iki 20 žmonių“, – kalbėjo A. Kungys.

NVSC duomenimis, šiuo metu nustatyta apie dešimt sąlytį su užsikrėtusiais asmenimis turėjusių žmonių, tačiau jų skaičius gali augti.

Pirmasis apie šį atvejį pranešė laikraštis „Pajūrio naujienos“.

Antradienio duomenimis, iki šiol koronavirusas iš viso nustatytas 1844 žmonėms, tebeserga 207 asmenys, 1547 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 užsikrėtusieji, dar 11 mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos Lietuvoje registruoti 38 įvežtiniai atvejai.

Autorius Augustas Stankevičius

Vilnius, liepos 7 d. (BNS).

Budas.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode