Sprogimas

SAM kviečia siūlyti kandidatus į Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisiją

Pacientų interesus atstovaujančios organizacijos iki liepos 15 d. kviečiamos deleguoti savo atstovą į Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisiją (toliau – Komisija). Jos nariai vertina paraiškas ir priima sprendimus dėl pacientų ir kitų asmenų, turinčių teisę į žalos atlyginimą, turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Komisiją sudaro septyni nariai, du iš jų yra deleguojami pacientų teises ginančių organizacijų. Vienam nariui atsistatydinus, yra renkamas naujas atstovas likusiam Komisijos kadencijos laikotarpiui – iki 2024 m. sausio 7 d.

Sveikatos apsaugos ministro sudaryta atrankos komisija atrinks vieną Komisijos narį, įvertinusi kandidatų patirtį ir, jei profesinė kvalifikacija ir patirtis vienoda – motyvaciją dirbti Komisijoje. Kandidatai turi atitikti Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme numatytus nepriekaištingos reputacijos kriterijus.

Organizacijų prašoma pateikti siūlomo kandidato gyvenimo aprašymą, pasirašytą kandidato, ir užpildytą Atitikties nepriekaištingos reputacijos reikalavimams deklaracijos formą. Deklaracijos pildyti nereikia, jei atstovas yra valstybės tarnautojas.

Kandidatų dokumentus Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) (raštu bei el. pašto adresais jadvyga.miceikaitė@sam.lt; Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) prašome teikti iki 2020 m. liepos 15 d. (įskaitytinai). Tais pačiais adresais galima kreiptis ir kilus papildomiems klausimams.

SAM Spaudos tarnyba

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode