Sprogimas

Lietuvos oro uostuose vėl privalomos veido kaukės

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo rugpjūčio 1 d., šalies oro uostuose keleiviams ir darbuotojams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Atsižvelgiant į kintančią epidemiologinę situaciją, šis reikalavimas nustatytas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones reikės dėvėti  viso buvimo oro uosto patalpose metu. Tai bus privaloma visiems darbuotojams ir keleiviams, išskyrus vaikus iki 6 metų amžiaus.

Rekomendacijas ir reikalavimus, svarbius apsaugai nuo koronaviruso, keleiviams primins ir oro uostuose skelbiama informacija. Keleivių terminaluose matomose vietose bus pateikta informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas ir kt.), privalomą nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių (veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių) dėvėjimą oro uosto patalpose, rekomendacijas neskristi keleiviams, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu, bei turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas), apie tai galės būti periodiškai skelbiama ir per garsiakalbius.

SAM Spaudos tarnyba 

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode