Parama dėkojame




Sprogimas

Privalomojo sveikatos draudimo svarba bei garantijos

Vilniaus gatvėmis kursuoja autobusas su informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) – Vilniaus teritorinė ligonių kasa (TLK) sostinės gyventojams ir svečiams primena apie jo garantijas ir naudą. 

Vilniaus TLK kiekvienais metais skatina gyventojus atkreipti dėmesį į svarbius su PSD susijusius aspektus, pasitelkdama viešąjį transportą. Šiemet, kai sveikatos tema aktuali kaip niekada, gyventojams primenama, kad apdraustiesiems PSD užtikrina galimybę gauti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas, vaistus ir medicinos pagalbos priemones.

PSDF biudžeto lėšomis yra apmokamos apdraustiesiems teikiamos būtinosios medicinos pagalbos, šeimos gydytojo ir gydytojų specialistų, odontologų, reabilitacijos bei prevencinių programų paslaugos, taip pat gydymas ligoninėse, jei apdraustieji kreipiasi į viešąją ar privačią gydymo įstaigą, kuri sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa dėl jiems reikiamų paslaugų. PSD neapdrausti asmenys (nemokantys PSD įmokos ar už kuriuos jos nemoka darbdavys arba valstybė) už medicinos paslaugas, išskyrus būtinąją pagalbą, turi susimokėti patys.

Vilniaus TLK taip pat primena, kad, norint gydytis ir dėl to neturėti nenumatytų išlaidų, svarbu būti tikriems, jog draudimas PSD galioja. Jo galiojimą būtina pasitikrinti esant gyvenimo pokyčių – baigus mokyklą ar studijas, pakeitus darbą, pradėjus dirbti savarankiškai ar kitais panašiais atvejais. 

PSD galiojimą galima pasitikrinti Vilniaus TLK interneto svetainės skiltyje „Pasitikrinkite“ pasirinkus „Ar esate draustas (-a) privalomuoju sveikatos draudimu?“ arba kreipiantis į savo teritorinę ligonių kasą. Neapdrausti PSD gyventojai turėtų nedelsdami juo pasirūpinti.

Rūpimus klausimus galima pateikti info@vlk.l arba (8 5) 232 2222. 

Valstybinės ligonių kasos bei SAM Spaudos tarnybos informacija 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode