Parama dėkojame




Sprogimas

Aplaidžiausioms gydymo įstaigoms gali tekti atsisveikinti su licencijomis

Šalies gydymo įstaigos iki rugsėjo 16 d. nesumokėjusios įmokų, skirtų pacientų sveikatai padarytos žalos atlyginimui, gali susilaukti griežtų sankcijų. Sveikatos apsaugos sistemos įstaigų veiklą prižiūrinčios institucijos atkreipia dėmesį – tokios aplaidžios gydymo įstaigos gali likti be licencijos.

 
Valstybinės ligonių kasos (VLK), administruojančios žalos pacientams  įmokų sąskaitą, duomenimis, kai kurios gydymo įstaigos minėtas įmokas jau sumokėjo, tačiau kol kas procesas vyksta vangiai – beveik iš 4 tūkst. gydymo įstaigų savo finansinę prievolę įvykdė vos pusė Kitos, net ir pasinaudoję specialiai karantino metu suteikta pertrauka, to padaryti neskuba. 

Pažymėtina, kad įstaigai nesumokėjus įstatymu numatytos įmokos, be galimų delspinigių, gali laukti ir kitos pasekmės, pavyzdžiui, gali tekti stabdyti įstaigos veiklos licenciją, o tai reikštų ir veiklos nutraukimą.
 
Primename, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. įsigaliojus Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pakeitimams, nustatyta nauja ginčų sprendimo ir žalos pacientams atlyginimo tvarka. Įstatyme įtvirtinta, kad pacientams padaryta žala atlyginama iš Vyriausybės įgaliotos institucijos administruojamos sąskaitos, kurioje kaupiamos sveikatos priežiūros įstaigų įmokos žalai atlyginti. Rugpjūčio viduryje gydymo įstaigos į nurodytą sąskaitą buvo pervedusios 2,5 mln. eurų.

Minėtą sąskaitą administruoti Vyriausybė įgaliojo VLK. Taip pat VLK pavesta išmokėti žalą pacientams bei atlikti kitas teisės aktais reglamentuotas funkcijas.
 
Kilus papildomų klausimų, kviečiama kreiptis į VLK vyr. specialistes Jurgitą Vingiliauskaitę, tel. (8 5) 236 4125, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., arba Donatą Šugalskienę, tel. (8 5) 237 0722, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
.">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  
VLK informacija

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode