Sprogimas

SAM primena kaip mažinti riziką sportuojantiems uždarose erdvėse

Padažnėjus užsikrėtimams koronaviruso (COVID-19) infekcija sporto klubuose, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) rekomenduoja vyresnio amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantiems gyventojams įvertinti riziką ir spręsti, ar juose lankytis. Visiems lankytojams rekomenduojama išlaikyti mažiausiai dviejų metrų atstumą vieniems nuo kitų, o pasinaudojus sportiniu inventoriumi (treniruokliais, svarmenimis ir kt.) plauti arba dezinfekuoti rankas. 

Sporto klubai taip pat raginami pasirūpinti dezinfekciniu skysčiu ir popieriniais rankšluosčiais, kad prieš sportuodami žmonės galėtų nusivalyti sportinį inventorių.

SAM primena, kad sportuojant ar užsiimant intensyvia fizine veikla susidaro palankesnės sąlygos virusams plisti, dėl intensyvesnio kvėpavimo virusai su kvėpavimo takų sekretų dalelėmis gali būti skleidžiami į aplinką intensyviau.

Todėl sporto ir fizinio aktyvumo veiklų organizatoriams rekomenduojama pirmenybę teikti fiziškai aktyvių veiklų organizavimui atvirose erdvėse.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys rodo, kad vien per pastarąsias kelias dienas nuo penktadienio nustatyti 34 koronaviruso infekcijos atvejai, siejami su sportu ir šokiais.

SAM primena, kad didesnę riziką susirgti sunkia COVID-19 ligos forma turi vyresnio nei 65 metų amžiaus žmonės ir sergantieji širdies bei kraujagyslių, onkologinėmis, kvėpavimo takų ir kitomis lėtinėmis ligomis. 

Rizikos grupėms priklausantiems žmonėms SAM rekomenduoja dirbant kuo mažiau kontaktuoti su aplinkiniais, vaistų receptus pratęsti nuotoliniu būdu, prašyti artimųjų, draugų ar kaimynų pasirūpinti maistu ir kitomis būtinomis priemonėmis.

Esant galimybėms, rizikos grupėms priklausantys žmonės kviečiami dirbti iš namų.

Rekomendacijas rizikos grupių ir kitiems gyventojams rasite ČIA.

Rekomendacijas sporto ir fizinio aktyvumo veiklų organizatoriams ir dalyviams rasite ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode