Sprogimas

Lietuvoje – 228 koronaviruso atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 228 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 66 iš jų registruoti Vilniaus, po 42 – Kauno ir Klaipėdos apskrityse. Dar 27 atvejai fiksuoti Šiaulių, 22 Panevėžio, po 10 – Marijampolės ir Telšių bei 5 Tauragės ir 4 Alytaus apskrityse.

Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, praėjusią parą užsikrėtė 174 asmenys. Be to, Kauno apskrityje registruotas 1 įvežtinis atvejis iš Lenkijos. Tuo metu, 53 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko.

126 atvejai siejami su protrūkiais

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su židiniais ugdymo įstaigose. 4 atvejai siejami su Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija, 2 – su Švenčionių rajono Pabradės „Žeimenos“ gimnazija, dar 3 atvejai – susiję su Vilniaus Šiaurės licėjumi. Po 1 atvejį siejama su Švenčionių rajono Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazija, Vilniaus lopšeliu-darželiu „Gėlynas“, taip pat Vilniaus lopšeliu-darželiu „Žemyna“, Vilniaus rajono Skaidiškių mokykla-darželiu.

Telšių apskrityje 2 atvejai siejami su protrūkiu Plungės Senamiesčio mokykloje, Šiaulių apskrityje 2 atvejai, vertinama, yra susiję su protrūkiu Joniškio Saulės pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centre. Dar 4 infekcijos atvejai, registruoti Šiauliuose, siejami su protrūkiu „Spindulio“ ugdymo centre.

Kauno apskrityje po 1 atvejį siejama su protrūkiu Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijoje, Kauno Aleksoto lopšelyje-darželyje, Kauno krepšinio mokykloje „Žalgiris“ bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijoje.

Taip pat registruoti atvejai, siejami su židiniais gydymo ir slaugos bei globos įstaigose.

10 atvejų, registruotų Kauno apskrityje, vertinama, yra susiję su protrūkiu Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje, iš kurių 7 yra pacientai ir 3 darbuotojai. 9 atvejai, patvirtinti penktadienį, siejami su židiniu Palangos reabilitacijos ligoninėje, iš kurių 5 yra darbuotojai ir 4 pacientai.

Taip pat 9 atvejai siejami su protrūkiu Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinių ligų klinikoje. 7 iš šių asmenų yra darbuotojai, 2 – pacientai.

Dar 3 atvejai siejami su protrūkiu Kuršėnų ligoninėje, po 1 infekcijos atvejį vakarykštę parą siejama su protrūkiais Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, taip pat – Kelmės, Plungės, Jurbarko ligoninėse.

7 COVID-19 atvejai penktadienį registruoti Marijampolės specialiuosiuose socialinės globos namuose, iš kurių 3 yra darbuotojai ir 4 šių namų gyventojai.Iš viso su protrūkiu, vertinama, yra susiję 22 infekcijos atvejai.

7 atvejai, vakarykštę parą registruoti Vilniaus apskrityje, vertinama, yra susiję su protrūkiu Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ krepšinio klube. 4 atvejai – siejami yra susiję su protrūkiu pučiamųjų instrumentų orkestre „Trimitas“.3 COVID-19 atvejai yra susiję su Kretingos kultūros centro Kartenos skyriumi. 1 atvejis Vilniuje siejamas su protrūkiu baruose „Sanatorija“ ir „Bardakas“.

Panevėžio apskrityje 4 nauji koronaviruso atvejai, vertinama, yra susiję su protrūkiu Pasvalio policijos komisariate, 2 atvejai Tauragės apskrityje – su protrūkiu Lietuvos kariuomenės Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione.

53 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 53 asmenys. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Lietuvoje – 113-oji mirtis nuo koronaviruso

NVSC praneša, kad praėjusią parą Lietuvoje registruotas 113-asis mirties dėl COVID-19 atvejis.

Mirusysis – Šiaulių apskrities gyventojas. Asmuo priklausė 90-99 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d. Epidemiologinės diagnostikos metu specialistams nepavyko nustatyti žmogaus užsikrėtimo aplinkybių.

Taip pat vakarykštę parą patvirtinti 2 mirties atvejai (Šiaulių apskrityje), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 7269 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4025 asmenys, 3097– pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode