Sprogimas

Dabartinis iššūkis – apsaugoti vėžiu sergančius vaikus

Vėžiu sergančius vaikus remiantis Rimanto Kaukėno paramos fondas pripažįsta, kad šalyje sudėtingėjanti situacija dėl augančio COVID-19 susirgimo atvejų skaičiaus tampa itin grėsminga jo globojamiems sunkiai sergantiems vaikams. Dėl alinančio gydymo nulinį imunitetą turintys vaikai tampa lengviausiu šio klastingo viruso taikiniu. Tuo metu vėžiu sergančių vaikų statistika kasmet nenumaldomai auga – kasmet ji padidėja 100 naujų atvejų.

 

„Onkologinė liga jau savaime šeimai yra gniuždanti žinia, žadanti ilgą ir alinančią kovą su tokiu lėtiniu ir sudėtingu susirgimu. Papildomu iššūkiu šeimoms dabar tampa ir rūpestis dėl nulinį imunitetą turinčio vaiko apsaugos ir maksimalios bekontaktės aplinkos lankantis gydymo įstaigoje ar tęsiant gydymą namie. Todėl šiemet rūpinomės ne tik reikalingais medikamentais, įranga ir kitomis būtinomis priemonėmis bei pildėme vaikų svajones, bet ir daug dėmesio skyrėme ir sergančiųjų šeimoms aprūpinti apsauginėmis priemonėmis“, – pasakoja paramos grupės įkūrėjas, buvęs krepšininkas Rimantas Kaukėnas.

Kaukės, respiratoriai, apsauginiai akiniai ir vienkartiniai testai – net 300 tokių siuntų vėžiu ir kitomis sunkiomis ligomis sergantiems vaikams šiais metais išsiuntė Rimanto Kaukėno paramos grupė. Labai svarbu, kad ne tik pristatymas būtų užtikrintas be jokio kontakto, siekiant sumažinti bet kokią riziką per siuntą ar kurjerį užsikrėsti COVID-19, bet ir ši gyvybiškai reikalinga pagalba būtų pristatyta laiku.

„Sergančių vaikų tėvams kiekviena diena yra laimėjimas. Šiais metais siuntų pristatymo paslaugą teikiančios įmonės vos spėja suktis, neretai siuntos vėluoja. Tačiau be galo džiaugiuosi, kad visas į mus besikreipusias šeimas apsauginėmis priemonėmis suspėjome aprūpinti laiku, dar iki karantino sugriežtinimo“, – pasakojo R. Kaukėnas.

Siuntas su vaikams itin svarbiomis apsaugos priemonėmis į skirtingas Lietuvos vietas pristatančios bendrovės „OMNIVA LT“ vadovas Simonas Bielskis pasakoja, kad su fondu bendradarbiauja jau trejus metus.

„Šie metai mums buvo labai nepaprasti. Tam, kad galėtume atlaikyti tokius siuntų srautus, turėjome nemažai pakoreguoti ir įmonės veiklą. Tačiau savo įsipareigojimų fondui ir vėžiu sergantiems vaikams net negalvojome stabdyti ar mažinti jiems teikiamo prioriteto. Sergantys vaikai šiandien yra viena trapiausių žmonių grupių, kuriai viruso poveikis gali būti ypač pražūtingas. Matome prasmę padėti, nes suprantame, kad tiesiogine to žodžio prasme gelbėjame gyvybes“, – patirtimi pasidalijo „OMNIVA LT“ vadovas.


Rimanto Kaukėno paramos fondo grupės nuotrauka

Rimanto Kaukėno paramos grupė yra labdaros ir paramos fondas, nuo 2012 m. veikiantis visoje Lietuvoje ir suteikiantis viltį, stiprybę ir džiaugsmą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Pagrindinis fondo tikslas – palengvinti gyvybiškai pavojingomis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą, taip pat padėti jiems išgyventi sunkios diagnozės traumą, ilgą gijimo kelionę ir pripildyti vaikų gyvenimą šviesos.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode