Sprogimas

G. Nausėda žada siekti, kad COVID-19 skiepų pasas apimtų ir turinčius imunitetą

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva remia Europos skiepų sertifikato idėją ir žada siekti, kad dokumentas apimtų ir nesiskiepijusius, bet turinčius imunitetą nuo COVID-19.

„Ketinu aktyviai dalyvauti diskusijoje dėl Europos skiepų sertifikato. Šiuo klausimu Lietuvoje sutariame, kad mes remiame skiepų sertifikato idėją, maža to, esame pasirengę diskutuoti dėl to, kad sertifikato sąvoka būtų išplėsta ir apimtų ne tik pačius skiepus, skiepų faktą, bet ir imuniteto susiformavimą“, –  po nuotolinio Europos Vadovų Tarybos posėdžio ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžia, kad „būtų tikrai optimalu“, jei toks dokumentas būtų vienodai pripažįstamas visoje ES.

Skiepų pasas ar imuniteto dokumentas pasiskiepijusiems nuo koronaviruso bei persirgusiems liga Europoje svarstomas kaip dokumentas, kuris galėtų suteikti tam tikrų privilegijų, pvz., keliaujantiems, norintiems lankytis renginiuose ir t. t.

Prie Prezidentūros suburtos Ekspertų tarybos atstovai pabrėžia, kad toks dokumentas turėtų apimti ir pasiskiepijusius, ir visus kitus, turinčius imunitetą nuo COVID-19.

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad vykstant diskusijoms ES lygmeniu, Lietuva savarankiškai neskubės įvedinėti šios naujovės, kol nėra paskiepyta pakankama dalis gyventojų.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode