Sprogimas

Vakarų Lietuvoje eilėje PGR tyrimui gali tekti laukti savaitę – Karštoji linija

pgrDėl didelio užimtumo kai kurių miestų mobiliuosiuose punktuose susidarė eilės, o Vakarų Lietuvoje jo gali tekti laukti savaitę, BNS pirmadienį sakė Karštosios linijos, registruojančios žmones COVID-19 tyrimams, koordinatorius.

„Dėl to, kad eilės ir yra nemažai norinčiųjų testuotis tarp tų, kuriems reikia, tai tiesa“, – BNS pirmadienį sakė Karštosios linijos koordinatorius Naglis Miknevičius.

Pasak jo, Karštoji linija Vilniuje šiuo metu registruoja tik kitai arba dar kitai dienai, Kaune – dar tai pačiai dienai.

„Bet, pavyzdžiui, Vakarų Lietuvoje yra sunku: ten apie savaitę dabar netgi“, – sakė koordinatorius.

N. Miknevičiaus teigimu, didžiąją dalį besiregistruojančiųjų sudaro žmonės, jaučiantys COVID-19 simptomus, bei tie, kuriems privaloma profilaktiškai testuotis dėl vykdomo darbo.

Pirmadienį įsigaliojusi tvarka, kai verslas gali pradėti veiklą vykdyti tik su galimybių pasu, pasak jo, neturėjo įtakos apkrovimo augimui, priešingai: kadangi šiuo metu mobiliuosiuose punktuose testuotis gali tik žmonės, kuriems numatytos išimtys, tokių testų apimtys sumažėjo.

„Jeigu kalbame apie mobiliuosius punktus, logika kaip tik tokia, kad ten turėtų sumažėti dėl galimybių paso, nes lieka tik išimtys. O visi kiti į privačias klinikas turėtų kreiptis mokamų tyrimų. Bet bendra situacija yra tokia, kad daugėja simptominių, išlieka visi profilaktiniai (tyrimai)“, – sakė koordinatorius.

Kadangi eilė yra bendra, žmonėms, pagal išimtis galintiems registruotis nemokamam tyrimui galimybių pasui, taip pat reikės laukti.

Nuo pirmadienio koronaviruso testai galimybių pasui gauti tapo mokami, tačiau išimtys taikomos dėl medicininių priežasčių negalintiesiems skiepytis ir nėščiosioms.

Vyriausybės sprendimu, nuo rugsėjo 13 dienos dauguma paslaugų galės būti teikiamos tik paskiepytiems nuo koronaviruso, persirgusiems arba neigiamą ne senesnį kaip 48 valandų PGR testą turintiems žmonėms.

Tačiau verslas galimybių pasą gali taikyti ir prieš įsigaliojant naujiems ribojimams. Tuomet veiklą galima vykdyti laisvai – nebereikia laikytis nustatytų epidemiologinių paslaugų teikimo sąlygų.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode