Sprogimas

Paveiktų šalių sąraše į raudoną zoną perkeliamos Fuerteventūros, Tenerifės salos

saliuKoronaviruso paveiktų šalių sąraše nuo pirmadienio į raudoną zoną iš geltonos perkeliamos Fuerteventūros, Tenerifės ir Gran Kanarijos salos bei Prancūzijos Gviana. Iš raudonos į geltoną zoną pasislinks Rumunija.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), atvykusiems iš raudonos ir pilkos zonos valstybių ne vėliau kaip trečią dieną po atvykimo bus rekomenduojama atlikti PGR tyrimą.

Ši rekomendacija nebus taikoma vakcinuotiems ir persirgusiems asmenims, jeigu COVID-19 jiems buvo patvirtintas PGR testu ne anksčiau kaip prieš 90 dienų iki atvykimo į Lietuvą. Tyrimus galima atlikti nemokamai, registruojantis karštąja koronaviruso linija.

Per pastaruosius tris mėnesius persirgę asmenys, kuriems diagnozė buvo patvirtinta teigiamu PGR tyrimu, taip pat bus atleidžiami nuo prievolės du kartus testuotis po atvykimo iš valstybių, iš kurių atvykus taikomos sustiprintos infekcijų kontrolės priemonės.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode