Sprogimas

Į Lietuvą medicininei reabilitacijai atvyksta dar 67 kovotojai iš Ukrainos

mediLietuvoje bus gydomi dar 67 kovotojai iš Ukrainos po sužeidimų karo lauke – jiems bus teikiamos šiuolaikinės medicininės reabilitacijos paslaugos 8 gydymo įstaigose visoje Lietuvoje. Tai kariškiai ir teisėsaugos pareigūnai, kartu su ginkluotosiomis pajėgomis išvien kovoję mūšio lauke. Sveikatos apsaugos ministerija pasirengusi ir toliau padėti Rusijos Federacijos agresijos purtomai Ukrainai

„Jau teko girdėti daug teigiamų atsiliepimų iš Ukrainos laisvės gynėjų apie Lietuvoje teikiamą šiuolaikinį medicininį reabilitacinį gydymą. Esu dėkingas reabilitacijos įstaigų personalui ne tik už profesionalumą, suteikiant reabilitacijos paslaugas Ukrainos kovotojams, bet ir už parodytą svetingumą bei dėmesį tiek fizinei, tiek emocinei pacientų sveikatai. Karo akistatoje visi darome tai, ką galime geriausiai su atsakomybe ir viltimi, – tai mūsų visų kelias iki pergalės prieš tironiją“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Dalies kovotojų reabilitaciją Lietuvos medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas teikiančiose įstaigose inicijavo Vidaus reikalų ministerija.

„Lankantis Kyjive savo akimis pamatėme Rusijos vykdomus karo nusikaltimus Ukrainoje ir iš pirmų lūpų išgirdome, kokios pagalbos reikia labiausiai. Sutarėme, jog priimsime sužeistus Ukrainos karius ir teisėsaugos pareigūnus reabilitacijai – šiandien ir toliau įgyvendiname savo pažadą. Mes ir toliau remsime Ukrainą visais įmanomais būdais – padėsime tirti Rusijos vykdomus karo nusikaltimus, talkinsime išminuojant užminuotas šalies teritorijas, priimsime nuo karo bėgančius ukrainiečius“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Atvykusieji pacientai yra po įvairiausių sužeidimų karo metu: traumos, patirtos sprogimų metu, galvos smegenų sužalojimai, šautinės žaizdos, stuburo pažeidimai ir kt. Jiems taikomos antrinio ir tretinio lygio stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugos, skirtos ilgalaikių kompensuojamųjų biopsichosocialinių funkcijų sutrikimų turintiems pacientams. Vidutinė medicininės reabilitacijos trukmė – 24 dienos.

Primename, kad pirmasis kovotojas reabilitacijai į Lietuvą atvežtas dar liepos pradžioje, vėliau – dar 53. Šiuo metu dauguma iš jų savo reabilitaciją sėkmingai baigė.

Kovotojų perėmimą iš Ukrainos organizuoja ir koordinuoja Sveikatos apsaugos ministerijos tarpinstitucinė darbo grupė kartu su Ekstremalių sveikatai situacijų centru. Ukrainos kovotojų pervežimu į Lietuvą rūpinasi Susisiekimo ministerija.

Dėkojame visiems, gera valia prisidėjusiems prie pagalbos Ukrainai, organizuojant pacientų perkėlimą į Lietuvą. Tikime, kad mūsų susitelkimas ir nenutrūkstama pagalba padės Ukrainos gynėjams, kovojantiems su brutalia Rusijos agresija.

Cлава Україні! Героям слава!  

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode