Sprogimas

VLK: Ligonių kasos apmokės pacientams itin reikalingus vaistus ir priemones gydymui ligoninėje

gydymuiĮ kompensavimą Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis įtraukiamas brangus priešvėžinis vaistas bei dvi medicinos pagalbos priemonės, padėsiančios ligoninių gydytojams kovoti su itin sunkiomis ligomis ir būklėmis, praneša Valstybinė ligonių kasa.

Centralizuotai apmokamų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių sąrašas papildytas krūties vėžiui gydyti skirtu vaistu trastuzumabo emtansinu. Šis vaistinis preparatas gali būti skiriamas tik stacionarines onkologijos chemoterapijos paslaugas teikiančiose įstaigose pirmaeiliam ankstyvuoju krūties vėžiu sergančių suaugusių pacientų vėžiui gydyti. Apskaičiuota, kad gydymas šiuo vaistu pacientams sukuria 1,36 papildomus kokybiškus gyvenimo metus.

Taip pat nuo 2023 m. kovo 1 d. ligonių kasos stacionarines vaikų ir suaugusiųjų neurochirurgijos paslaugas teikiančioms gydymo įstaigoms centralizuotai apmokės dvi inovatyvias medicinos pagalbos priemones. Viena jų – tai klajoklio nervo stimuliacijos terapijos sistema, skirta depresijai gydyti. Ši priemonė galės būti taikoma tik tais atvejais, kai pacientas daugiau nei dešimtmetį sunkiai serga atsparia medikamentiniam ar kitokiam gydymui depresijos forma ir pats pageidauja šio gydymo metodo.

Kita į kompensavimą įtraukta naujovė – nugaros smegenų stimuliacijos sistema nuolatinius nepakeliamus skausmus kenčiantiems pacientams. Ši medicinos pagalbos priemonė galės būti skiriama pacientams po atliktų stuburo chirurginių intervencijų esant neuropatinio pobūdžio skausmui. Tačiau ši sistema galės būti taikoma tik kaip paskutinio gydymo pasirinkimas, kai visos kitos priemonės jau buvo išbandytos, bet nebuvo efektyvios ir nepalengvino paciento skausmo.

Abi šias sistemas pacientų gydymui galės skirti tik gydytojų konsiliumas.

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos skaičiavimais, prognozuojama, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo metinės išlaidos onkologiniam vaistui sudarys apie 3,2 mln. eurų, o išlaidos medicinos pagalbos priemonėms – iki 1,9 mln. eurų. Šios lėšos jau buvo numatytos 2023 m. biudžete.

Ligonių kasos kviečia:

  • Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
  • Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
  • Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
  • Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
  • Rūpimus klausimus galima pateikti Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba (8 5) 232 2222.

Valstybinės ligonių kasos prie SAM informacija

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode