Sprogimas

Klaipėdoje rengiami nemokami seminarai su onkologine liga susidūrusiems žmonėms

Onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“ organizuoja ir kviečia onkologinės ligos patirtį turinčius žmones dalyvauti nemokamuose seminaruose Klaipėdoje. Seminarai „Sveikimo link: psichologo ir judėjimo specialisto rekomendacijos onkologiniams pacientams ir jų artimiesiems“ bus rengiami š.m. spalio 22 d. ir lapkričio 12 d.

„Onkologinė liga žmogų užklumpa netikėtai ir nei vienas tam nesiruošia iš anksto, todėl šalia paskirto gydymo lydi gausybė naujos informacijos, emociniai išgyvenimai ir daug klausimų bei nežinomybės. Nereikia pamiršti ir daugybės mitų, kuriais apipintos onkologinės ligos. Siekiant padėti pacientams ir jų artimiesiems susitvarkyti su užplūdusiomis emocijomis, pagerinti jų psichologinę savijautą ir gyvenimo kokybę, sumažinti išgyvenamą distresą, pateikti fizinio aktyvumo rekomendacijas, yra rengiami seminarai aktualiomis temomis“, – sakė bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Ieva Drėgvienė.

Spalio 22 d., šeštadienį, vyks praktinis dviejų temų seminaras. Psichologė Ina Valeckienė pirmoje renginio dalyje nagrinės ligos atsinaujinimo baimę, kuri yra būdinga žmogui, išgyvenančiam onkologinę ligą: „Mokysimės atpažinti ir įvardinti savo jausmus, taip pat sumažinti patiriamą nerimą ir stresą nieko nekainuojančia priemone – juoku. Kalbėsime tik apie tai, kas naudinga mums, jog taptume drąsesni, kūrybiškesni ir svarbiausia – laimingesni, linksmesni bei sveikesni.“

Judėjimo specialistas, TRX treneris Robertas Baranauskas seminaro dalyvius supažindins su funkcinėmis treniruotėmis, skirtomis aktyvumui skatinti ir sveikatai stiprinti. Paskaitos metu dalyviai susipažins su TRX funkciniu treniruokliu, jo naudojimo galimybėmis, mokysis atlikti pagrindinius pratimus, naudojant TRX diržus, gumas, svarmenis, padėsiančius lavinti raumenis namuose.

Lapkričio 12 d., šeštadienį, praktinį dviejų temų seminarą pradės psichologė I. Valeckienė, pristatydama temą „Sveikatingumo plano kūrimas po onkologinės ligos“. Sveikatos kokybei dažnai įtakos turi tokie veiksniai kaip psichosocialinė aplinka (svarbu kokie žmonės mus supa, su kuo ir kaip bendraujame), gyvenamoji aplinka (sąlygos, žmonės), sveikatos stiprinimo strategijos (mityba, fizinis aktyvumas, dvasinis tobulėjimas, psichologinė būklė). Gydytojai ir kiti medikai daro viską, kas nuo jų priklauso, kad mums būtų geriau, tačiau dažnai vien tik jų pagalbos nepakanka. Už savo sveikatą esame ir turime būti atsakingi ir mes patys. Atsižvelgiant į veiksnius darančius įtaką mūsų sveikatai, galime susikurti planą, kuris būtų lyg kelrodė žvaigždė, kurio laikydamiesi siektumėme palankios mums sveikatos. Tokį planą seminaro metu kurs jo dalyviai bei diskutuos, kaip šio plano laikytis ir kokią naudą jis teikia.                       

TRX treneris R. Baranauskas ves užsiėmimą „Funkcinės treniruotės fiziniam aktyvumui skatinti ir sveikatai stiprinti“, kuriame dalyviai išmoks, kaip paprastomis ir nebrangiomis priemonėmis palaikyti fizinę formą ligos metu ar sveikstant po jos.

Spalio 22 d. ir lapkričio 12 d. organizuojamų seminarų pradžia – 10 val., jie vyks Klaipėdos jūrininkų ligoninės salėje, 1 aukšte (Liepojos g. 45, Klaipėda).

Dalyvavimas šiuose seminaruose yra nemokamas. Norint dalyvauti, reikalinga išankstinė registracija. Daugiau informacijos apie seminarus galima rasti interneto puslapyje www.kraujas.lt.

Seminarus finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode