Sprogimas

„Volkswagen“ keičia savo automobilių strategiją?

 

Nepaisant vis dar viešoje erdvėje pasirodančios informacijos, kad „Volkswagen“ kompanija ir toliau plėtos dyzelinius automobilius, jie ruošiasi rimtai žengti ir į elektromobilių sektorių.

Vokietijos automobilių gamintojas visai neseniai paskelbė, kad užsakė Braunšveigo gamykloje per metus pagaminti 500 tūkst. elektromobilių akumuliatorių modulių. Buvo sudaryta sutartis tarp automobilių gamintojų valdybos, gamyklos valdybos ir darbuotojų tarybos.

Herbert‘as Diess‘as, „Volkswagen“ prekės ženklo generalinis direktorius teigė, kad „Volkswagen daro viską, kad ateityje galėtų kurti ir gaminti elektromobilius Vokietijoje. Akumuliatorių sistema yra elementari bei brangi visos elektromobilių grandinės dalis ir Braunšveigo gamykloje mes panaudosime šios svarbios technologijos žinias.“

Kiek ankščiau „Volkswagen“ sugebėjo nusisamdyti „Tesla Model S“ ir „Model X“ programos vadovą, kuris vadovavo „MEB“ (modulinis elektrifikavimo rinkinys aut. past.) linijos kūrimui. Dabar jie Braunšveigą siekia paversti centru, kuriame būtų gaminamos akumuliatorių sistemos, kurios palaikytų „MEB“ liniją.

„Volkswagen“ valdybos narys Thomas‘as Schmall‘as pridurė: „Braunšveigas pastaraisiais metais sukaupė didelę praktinę patirtį kuriant ir gaminant baterijų sistemas. Otto Joos‘o komanda jau sėkmingai įtraukė MQB modulius į serijinę gamybą. Naujoji E-drive sistemos sutartis užtikrina, kad ši vieta vis dar yra pagrindinė Volkswagen elektromobilių strategijos varomoji jėga“.

Šios modulinės „E-drive“ sistemos „MEB“ platformai palaiko elektromobilių seriją, kuri šiuo metu žinoma kaip „I.D. elektrinės transporto priemonės“, kurias „Volkswagen“ į rinką ketina išleisti nuo 2020 metų. Planuojama, kad šios elektrinės transporto priemonės bus gaminamos 16-oje skirtingų kompanijos gamyklų.

Braunšveigas yra pati seniausia „Volkswagen“ gamykla, kuri dirba dar nuo 1938 metų, o pastaruoju metu ji specializuojasi baterijų, šiuolaikinėse elektromechaninėse vairo ir pakabos sistemų srityse.

Dabar jie sutelks pagrindinį dėmesį į akumuliatorių modulius bei kompleksus, o automobilių gamintojas planuoja įsigyti akumuliatorių elementus iš tiekėjų, kurie jau gavo 25 milijardų dolerių vertės užsakymą.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode