Sprogimas

Vilniuje KET pažeidėjus fiksuoja troleibusai

 

Vilniaus savivaldybės E. miesto departamentas kartu su Vilniaus apskrities policijos komisariatu, Vilniaus viešuoju transportu pristato projektą, pagal kurį troleibusuose įrengti vaizdo registratoriai fiksuoja Kelių eismo taisyklių pažeidėjus (KET), važinėjančius A juostomis, nepažymėtomis „4+“ simboliu, o policija pradėjo juos drausminti, skelbia savivaldybė.

„Autobusai ir troleibusai sostinėje nuvažiuoja apie 110 tūkst. km per dieną, o tai yra daugiau nei 40 mln. km per metus. 550 km ilgio viešojo transporto tinklas – puikus resursas miesto stebėjimui“, – sako savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis.  

Pasak P. Poderskio, pažeidėjai bus baudžiami skrupulingai. Vilniaus mieste šiuo metu veikia daugiau kaip 100 naujų modernių miesto stebėjimo kamerų, dar 13 eismą stebi iš troleibusų. Pilotinio projekto kameros sumontuotos ant priekinių transporto stiklų 6, 10 ir 17 maršrutuose.

Maršrutai pasirinkti neatsitiktinai: jie driekiasi centrinėmis miesto gatvėmis, arba juose itin intensyvus eismas. Eismą stebėti troleibusų akimis imtasi norint užtikrinti laisvas A juostas, kad viešuoju transportu besinaudojantys vilniečiai savo kelionės tikslą pasiektų greičiau, transportas atvyktų laiku pagal grafiką.

Kameromis užfiksuota informacija apie „A“ eismo juosta neteisėtai važiuojančius vairuotojus perduodama Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnams, kurie  jau nubaudė ne vieną vairuotoją.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode