Parama dėkojame




Sprogimas

Kinai ruošiasi žengti į Europos naujų automobilių rinką

 

Kinijos automobilių gamintojas „Chery Automobile“ paskelbė, kad atidaro savo plėtros ir projektavimo centrą Vokietijoje, netoli Frankfurto. Kaip rašo „autocar.co.uk“, iki šių metų pabaigos čia turėtų būti įdarbinta nuo 30 iki 50 darbuotojų.

Kaip teigia „Chery“ vadovas Yin Tongyue, praėjusių metų Frankfurto automobilių parodoje jie prisistatė kaip automobilių gamintojas, todėl dabar atėjo metas žengti dar vieną žingsnį ir įvykdyti savo pažadą tvirtai žengti į Europos rinką. 

„Mes pradėsime nuo to, kad pristatysime savo aukštos klasės „Exeed“ markės modelius, kurie galės lygiuotis su aukščiausios klasės europiniai modeliais tiek dizainu, kokybe ir technologijomis“, – teigė T. Yin.

Vietoj to, kad perkeltų dabar Kinijoje dirbančius darbuotojus, gamintojas nusiteikęs suburti europietišką komandą ir visus darbuotojus samdyti Senajame žemyne. Taip pat spėjama, kad ne vienas specialistas gali būti perviliotas iš kitų automobilių gamintojų.

Naujai įkuriamame plėtros ir projektavimo centre dirbanti komanda turėtų užsiimti ne tik naujų modelių kūrimu, bet ir rinkodara bei pardavimais.

Spėjama, kad pirmasis kinų modelis, skirtas Europai, turėtų būti didesnio pravažumo „Exeed TX“. Jį kinai demonstravo praėjusių metų Frankfurto automobilių parodoje, tačiau manoma, kad prieš pradedant gamybą ir pardavimus, šiam modeliui gali būti atlikti keli pakeitimai.

Beveik garantuojama, kad naujasis kinų automobilis bus varomas tik elektra ir pirkėjai po variklio dangčiu neras tradicinių benzininių ir dyzelinių variklių. Jei iš tikrųjų nutiktų taip, kaip planuojama, „Exeed TX“ konkuruotų su tokiais gamintojais kaip „Mercedes-Benz“, „Jaguar“, „Audi“ ir „Tesla“. 

Beje, kinai kol kas neskelbia apie tai, ar statytų atskirą gamyklą Europoje, kur ir būtų surenkami šio gamintojo automobiliai, todėl panašu, kad bent jau kol kas, „Exeed“ markės automobilių gamybos procesas vyktų Kinijoje.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode