Sprogimas

„Opel“ atsisveikins su trimis savo modeliais

 

Vokietijos automobilių gamintojas „Opel“, kuris šiuo metu priklauso prancūzų „PAS Peugeot-Citroen“, paskelbė, kad iki 2020-ųjų pristatys aštuonis naujus arba atnaujintus modelius. Tačiau, kaip rašo „carscoops.com“, su trimis bus atsisveikinta.

Per artimiausius porą metų, „Opel“ žada pristatyti visiškai naujus „Corsa“, „Mokka X“ ir „Vivaro“ modelius. Pastarasis dabar gaminamas naudojant „Renault Traffic“ platformą, tačiau naujasis „Vivaro“ giminiuosis su „Peugeot Expert“, „Citroen Jumpy“ ir „Toyota ProAce“. Naujieji „Corsa“ ir „Vivaro“ turėtų pasirodyti kitąmet, o naujoji „Mokka X“ 2020-aisiais.

Tačiau čia „Opel“ naujienos nesibaigia. Šeštosios kartos „Corsa“ turės ir tik elektra varomą versiją. Tai bus vienas iš keturių elektromobilių, kuriuos iki 2020-ųjų žada pristatyti gamintojas. Nuo kitų metų vasaros pirkėjai galės užsisakyti ir „Grandland X“ hibridinę, iš tinklo įkraunamą versiją.

Galiausiai, gamintojas žada, kad iki 2024-ųjų, visos „Opel“ gaminami modeliai turės elektrinę arba hibridinę versijas. Gamintojo teigimu, to siekiama norint „demokratizuoti elektromobilių mobilumą, bet tuo pačiu vystyti vidaus degimo variklius“. 

Tačiau ne visų dabar gaminamų „Opel“ laukia šviesus likimas. Mažieji modeliai „Adam“ ir „Karl“ bei kabrioletas „Cascada“ nesulauks pamainos. Tikėtina, kad galutinai visų šių modelių bus atsisakyta iki 2019-ųjų metų pabaigos.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode